Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan tudom átt másolni VHS...

Hogyan tudom átt másolni VHS kazettáimról DVD-re a filmjeimet?

Figyelt kérdés

Nemrégiben hatalmas kincsekre bukkantam az egyik szekrény mélyén több mint 100darab VHS kazettát találtam és szeretném megmenteni őket DVD-re, de nemtudom hogyna is lehetne rá égetni a filmeket DVD-re???

Jóvolna ha segítenétek ötletekkel!!!!

Előre is köszönöm!

2009. szept. 19. 20:40
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

ez a kérdés éppen négyezer- ötszázszor fel volt már téve, de azért válaszolok:

digitalizálni kell. ehhez vagy egy digitalizáló kártya, vagy külső egység szükséges.

amúgy, meg nem biztos, hogy a dvd- re írás "megmenti" a filmeket, mert a dvd sokkal inkább hajlamos arra, hogy sérüljön. kevéssé időálló, mint a vhs kazetta.

nekem kb. 600 vhs kazettám van, (a mintegy ezer dvd mellett...) de még nem tapasztaltam, hogy akár a legrégebbi vhs- nek is romlott volna a minősége, ellentétben a lemezekkel.

nem egyszer szembesültem azzal, hogy elővéve egy régebben megírt lemezt, azt nem volt hajlandó lejátszani gépem - pedig a lemezen semmiféle sérülés nem látszott, és nagyon körültekintő vagyok a tárolásuknál.

2009. szept. 19. 20:59
 2/5 A kérdező kommentje:
hm ez akkor azért van mert az orginál cd-nek 30év a jótálása a legjobb minoségunke és az égetett cd-nek meg max 3-6 év
2009. szept. 19. 21:55
 3/5 wheeler ***** válasza:

Ekkora hülyeséget még nem hallottam... nem romlik a minősége.

Vegyél egy digitalizálót. Egyik végét bedugod a videólejátszóba, másikat a gépbe, hagyod végigmenni a kazettát, és egyből fel is veszi a gépedre. Persze semmi tömörítés nélkül, szóval számolj olyan 10-20 gigával.

Másik megoldás, hogy lehet kapni olyan készülékeket, amik elvégzik egyből a DVD-re írást, és a tömörítést is (esetleg még a feljavítást). Ebben az esetben beteszed a VHS kazettát az egyik helyre, a DVD-t a másikba, és magától megcsinál mindent.

2009. szept. 20. 00:24
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

"Ekkora hülyeséget még nem hallottam... nem romlik a minősége."

hmmmmmmmm... lehet, kissé félreérthetően fogalmaztam.

az átjászáskor nem romlik a minőség, de a dvd sokkal kevéssé tartós, mint a vhs - mindössze erre szerettem volna rámutatni :)

2009. szept. 20. 00:35
 5/5 wheeler ***** válasza:
55%
Jaa, így mindjárt más! :D
2009. szept. 20. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!