Meg lehet oldani az alábbi folder rendszerezést?
projektjein külön folderben vannak, és mindegyiknek szeretném ha lenne egy saját neve, de emellett fontossági sorrendbe szeretném őket látni. Jelenleg úgy van hogy a folder nevek:
01 - első project
02 - második legfontosabb
03 - még egy fontos
04 - további project
05 - ötös feladat neve
06 - stb
Így látom, hogy melyik-melyik, és sorrendben is vannak, de ha van 100 projectem, és ezek sorrendje változik, esetleg némelyik törlődik, stb. akkor elég macerás kézzel módosítani az összes utána lévő sorszámát. Nincs erre valami jó megoldás anélkül, hogy valami külön adatbázis kezelőt vagy nem is tudom mit telepítsen az ember? Windows 7
Lehet pl. "0100 - akármi", majd "0200 akármi", és ha a 0100 és 0200 közé be akarsz szúrni valamit, akkor az 0101, 0102 stb. lesz.
Ha a sorrend változik, akkor a változó elemet átnevezed úgy, hogy a fenti technikával beszúródjon a többi közé a megfelelő helyre.
Ez a gány megoldás van, mert alapból beszámítottam, hogy a windows mire képes.
A nem gány megoldás az lenne, hogy írsz hozzá egyedi, az igényeidhez igazodó adatbázisprogramot, de ettől még a kérdésben elzárkóztál.
A mappákhoz egyébként lehet extra adatot fűzni, csak éppen rendszerezni nem tudod azok alapján, tehát mintha ott se lennének ebből a szempontból.
Talán lehetne random/fix mappaneveket használni, és nem nyúlni hozzájuk, helyette egy külső indexet tartani fenn, és csak azt szerkeszteni át igény szerint. Persze ez is adatbázis kategória, illetve legjobb magadnak leprogramozni.
Ha mégis a programozásnál maradsz, akkor szerintem valami grafikus megjelenítése az indexnek jó megoldás lenne. A sorrendet változtathatnád egérrel való vonszolással, meg ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!