Ez internet függő? (többi lent. )
Linuxot, pontosabban Ubuntut használok.. Fogalmam sincs, hogy hogyan lehet rá Alkalmazásokat,Játékokat telepíteni.
Megpróbáltam letölteni, a Synaptic nevű programot, de simán rákattintva az Ubuntu szoftverközpontba irányít, ha meg kicsomagolva akarom, akkor nem találom a telepítőjét..
Szóval.. az Ubuntu linux, internet nélkül halott?!
Így Windowsról áttérve kicsit fura használni..
A synaptic-ot, abba szdtem le, de amikor rá kattintok, akkor az Ubuntu szoftverközpontba irányít, az meg netes..
Kicsomagolva, meg nem találtam a telepítő fájlt..
Internet nélkül csak úgy tudsz telepíteni, hogy valahol máshol letöltöd a csomagokat és pendrive-on átviszed. Ez viszont nem Linux sajátosság: windowsra sem tudsz telepíteni, csak ha a netről leszedsz valamit, vagy már ott van a telepítő valamilyen adathordozón.
A szoftverközpont a netről dolgozik, viszont onnan vesződség nélkül, gyorsan sokmindent tudsz telepíteni, nem kell egyesével keresgélni a neten, nem kell klikkelgetni.
A Synaptic-ot felteheted, de alapvetően az is a netről dolgozik, tehát nem leszel sokkal előrébb.
Ha laptopról van szó, akkor az a legkézenfekvőbb, hogy elviszed valahova, ahol van net, ott letöltesz és frissítesz mindent, ami kell és utána tudod használni.
Manapság amúgy bármelyik számítógép, akármilyen rendszerrel, internet nélkül félkarú óriás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!