Nagyon macerás a PC-re felrakni a Win7 mellé az XP-t?
nem is lehet, az xp le fogja tiltani a win7-et
ha másik maghajtóra telepíted az xp akkor is fog csinálni egy windows.old mappát és abba teszi bele a win7 rendszerfájlokat és nem nemtudod majd megnyitni
Másik meghajtó esetén húzd le a win 7-eset amíg telepítesz.
Ugyanarra a partícióra nem ajánlott 2 féle windows telepítése, de elvileg működik az írásfigyelés így nem feltétlenül halnak be.
Amennyiben sikerült feltelepítened és eltűnt a bootmenüből a win7 úgy később beleírod a boot.ini fájl-ba amit XP alatt elérsz a:
Startmenü/Vezérlőpult/Rendszer/Speciális/Indítás és helyreállítás helyen is.
Amennyiben másik lemezre telepíted az xp-t úgy a Bios-ban válaszd a lemezek boot sorrendjét úgy, hogy XP-vel induljon és írd bele az elérési utat.
(Csak tipp)
Amennyiben nem hajlandó elindítani úgy kénytelen vagy a lefelé kompatibilitás miatt a win7 lemezzel indulni.
Ebben az esetben Start menü/parancssor helyen írd be cmd.
A megjelenő ablakba írd be bcdedit.
Itt szerkesztheted bele a BCD fájlba az xp elérési utvonalát.
A kezeléséről nem tudok semit, de a win7 súgó fekínálja az internetes leírásokat a:
parancssori referencia - áttekintés helyen.
Pff.. ez mmekkora rakás.. nemhogy nem leht elérni csak labirintusokat megjárva, de még a parancsait sem tartalmazza a már emlegetett 20000 MB feltelepített lótrágya.
Legközelebb a power gombot is csak internet hozzáférés mellett lehet majd megnyomni a házon. :)
Nézd mneg hátha írt vki egy bcd editort grafikus felülettel.
Vagy talán a mostani bootmenedzsrek tudják ezt a kettőt házasítani.
Ill. attól függ mit csinálnál vele.
Futtathatod virtuális gépből is.
Golan Trevize válasza:
"Én nem mellé raknám, hanem Virtualboxba telepíteném az XP-t." Engem ez a variáció érdekelne!!! Ha van tapasztalatod ezzel kapcsolatban, leírnád?:)
"lehetetlen"???? xd en ma is ugy hasznalom. mindketto windowsot. szóval. 1. a feltett windows 7 mellé felrakod az xp-t.
a telepites utan az xp fog indulni.
beteszed a windows 7 telepítőlemezét, majd javíttatod a rendszerindítást. Eztán a Win7 fog elindulni, és az XP nem. letöltöd a win 7 re a easybcd-t, és ott be tdod áll=itani, hogy indulaskor melyik win induljon
Wmvare kissé lassabb jóval komplikáltabb futtató környezet.
Virtua pc sokkal light-osabb könnyen kezelhető.
Egyiken sem garantált például egy játék futása, de van aminek elég az adott hardveremuláció.
Letöltöd még mellé az extension pack-et is és hurrá.
Sima "varázs ló" vezet végig a gép létrehozásának lépésein.
Én helytakarékosan dolgoztam úgy is, hogy egyetlen virtuális lemezhez külön mentett változtatásokban bíztam a megosztott lemez lehetőséggel élve.
Természetesen behalt egy idő múlva:)
A lemez jó sima fájlként is.
Ha létrehoztad még egy csomó mindent be kell állítani.
Hány proci, mennyi mem, mekkora video ram stb.
Megosztást is keze.
Nálam a vágólap megosztás nem működik.
Ha hagyod neki, hogy egert és billentyűzetet kisajátítson azzal jól jársz, de pl. 98 alatt nem kell, mert az még nem tud ilyet átadni és bezavarja.
Sőt nekem a 98 nem is ment csak baromi lassan és hibásan.
A telepítés pont úgy zajlik mint egy valós gépre.
Ha egyéb kérdésed lesz írj ide. Azért ide, hogy mások is el tudják olvasni.
Ez jó?
VirtualBox-3.1.4-57640-Win.exe
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!