Windowsra írt driverek telepítése Linuxra lehetséges? (Bővebben lent)
Debian-Squeezy x86 multi arch.
Nálam alapjáraton 170MB RAM-ot eszik,
2 chome ablakkal, 5lappal megnyitva pedig 312MB-ot.
Nálam semmiylen drivert nem kellett telepíteni, minden autoamtikusan ment. A wifihez egyedül a Network Managert kellett, de kábeleshez azt sem.
Vagy esetleg ha a debiantól óckodsz, akkor Linux Mint Mate Nadia. (pl)
Picit többet eszik, de kezdő linuxosoknak sokkalta egyszerűbb lehet ezzel boldogulni. Alapból van benne csomó szoftver.
Esetleg régebbi ubuntu, 9.04, max 10.
Az új 12-es Ubuntut mindenképp kerüld ilyen kis géppel!
Köszönöm meg is próbálom mind a 2 op rendszert. VirtualBox-ba kipróbálom.
Utolsó: a 9.04-es ubuntut raktam fel és azon nincs internet mert nem ismeri fel a Wifi driverét.
Hm az érdekes. Én ilyet nem tapasztaltam vele.
Amúgy milyen wifi is van az asusban?
Atheros?
Próbáltad a nwtwork manager frissítését? Nekem azért nem ment a wifi.
De pl nekem meg virtual box-ba nem engedi telepíteni egyik linuxot sem ubuntun kívül.
Ha neked se engedi, akkor WUIBI.
Nekem engedte telepíteni több linuxot is a Virtualbox. Felraktam a JoliCloud-ot is de az elég... Ubuntu 3 fajtáját is win8-at is nekem engedte.
Amúgy most lesz először Linuxom úgyhogy nem nagyon értek hozzá. :)
terminál:
sudo ifconfig
beírod a root jelszavad
elvileg kilistázza a hálózati eszközöket.
-lo
-eth0
-wlan0
Ha csak lo van, írd be ezt.
sudo ifconfig eth0 up
aztán megint sudo ifconfig
Most elvileg bekapcsoltad,ha eddig nem volt.(a kábeleset)
Esetleg az RF killer is bohóckodhat, nem tudom ubuntuban van-e.
Ha beírod, hogy:
# sudo rfkill list
ha a kimeneted nem az, hogy ismeretlen parancs, akkor:
# sudo rfkill unblock all
# rmmod ath5k && modprobe ath5k
# rm /dev/rfkill
# sudo iwconfig wlan0 txpower auto
A "#"-ot ne másold be, az az új parancs
Most nézem ez a jolicloud egész jól néz ki.
Gondolom jobban zabálta a gépet, mint a win 7 :D
Amúgy ha kezdő linuxos vagy, inkább linux mint, mint squeezy. Bárén majdhogynem squeezy-vel kezdtem, de napi 4-5 reinstall volt, mire rájöttem, hogy is kell intézni dolgokat benne :D
Ha valami nem tiszta a leírtakkal kapcsolatban szólj, megpróbálom érthetőbben elmagyarázni. Meglátod pikk-pakk belejössz, pár nap alatt felhasználói szinten el lehet sajátítani a kezelését.
Jól néz ki de próbáld ki virtualboxban :D ott mondjuk a procit 100%-on pörgette na meg mindenhez net kell még egy kép megnyitásához is. a bejelentkezés is fb fiókoddal lehet vagy kell csinálni egy Jolicloudos accountot annyira nem jó... :D
Írtam üzit. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!