Miért nem ismeri fel a Winchesterem a gép, és mit tegyek hogy felismerje?
A gépembe szerettem volna ma kicserélni a HDD-t mert a mostani már a végét járja,egy SATA-s vinyóról van szó,vettem egy új,hibátlant kéz alól.IDE-s,majd ehhez szereztem átalakítót,kábeleket stb..
Beszereltem,és hát sajnos a gép nem ismeri fel,mikor telepíteném,mert ugye a meghajtóba beraktam a WIN 7 lemezt és arról bootolt de amikor kiszeretném választani,hogy hova telepítse az OP rendszert..hát nincs ott semmi...
BIOS-ba sajnos nem tudok belépni,márpedig azért mert amikor általános esetben indítom a gépet,semmi nem jelentkezik az elején,csak a "Windows indítása" képernyő..onnantól pedig ugye betölt...
Még annó Amikor kiszedtem a videókártyámat valahogy bejött magától a BIOS rendszer de így nem tudok beléni,ahogy beraktam az "új" vinyót akkor bejött az alaplap bejelentkező képernyője (Asrock H61M-HVS) onnantól pedig ugye már a telepítés,ez a vinyóm 1 hétnél többet már nem bír ki,kiszeretném cserélni,de így most mitévő legyen,hogy beszereljem a másikat?
Az IDE vinyót jumperelni kell. Ha csak egy IDE eszközöd van akkor az a Master. Ehhez a jumper állását a vinyó tetején a rajzon találod...
BIOSba való belépéshez mindegy hogy a képernyőn mit látsz, bekapcsolás után folyamatosan nyomni kell a megfelelő billentyűt. Ez a te lapodnál az "F2" vagy a "DEL" gomb. Bemész és beállítod a bootsorendet és a megfelelően jumperelt vinyót már a BIOSban is látni fogod...
Egy picit kreatívnak kell lenni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!