Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » "Automatikus" képvágó program?

"Automatikus" képvágó program?

Figyelt kérdés

Tegyük fel:

Van egy 2100x2100as képem. Ezt szeretném 256 egyelő részre vágni, minden képkocka 131x131es legyen.

Gondolom sok embernek feltűnt, hogy ez kevesebb így mint 2100x2100. Az lenne a lényege, hogy balról kezdje a vágást a jobb oldalt fenmaradt részt pedig ne vágja, vagy ha mégis, akkor majd kitörlöm, az már nem probléma.

Tehát egy ilyen program kellene, Photoshoppal egyenként kicentizni a 256db 131x131 képeket és kivagdosni örökkévalóság lenne és akkor sem lenne teljesen pontos.

Ha tud valaki ilyet azt nagyon nagyon szépen megköszönném. Ha lehet, akkor egy 1-2 soros gyorstalpalót is szeretnék kérni a program ezen funkciójához.

2013. márc. 21. 21:37
 1/8 anonim ***** válasza:

Ha megfelelő módon tudod kezelni a PS-t akkor pontos lesz!

Egyébként én a helyedben a PS-ben készítenék egy Action-t erre a feladatra, teljesen az igényeidre tudod szabni és tökéletesen fog működni!

2013. márc. 21. 22:27
 2/8 anonim ***** válasza:

Sztem ez megcsinálja neked, de először az alapméretre le kellene vágni!

[link]

2013. márc. 21. 23:14
 3/8 anonim ***** válasza:
Egy sörért írok ilyet.
2013. márc. 21. 23:29
 4/8 anonim válasza:
Ps-ben a szelet eszközzel egyszer megcsinálod a kijelölést, aztán automatikusan levágatod a képeket.
2013. márc. 22. 15:00
 5/8 A kérdező kommentje:

Ezt nem teljesen értem... Én azt szeretném, hogy magától csinálja meg a 256 képkockát, nem saját kézzel egyesével.

Sörös: Azt megköszönném, csatolj mellé egy címet ahova kéred :). Ennyit igazán megér.

2013. márc. 22. 20:06
 6/8 anonim válasza:
4es vagyok! Kb 30-35darab vonalnak kellene megadnod egyszer a pontos helyet (hogy hol vágjon, függő, meg vízszintes vonalak) aztán automatizálod az vágást, és akár 20ezer képen is megcsinálja magától. A szeletelő vonalak helyét meg annyi idő alatt megtudod csinálni, mint amennyi idő alatt becsomagolod a sört :D
2013. márc. 22. 21:11
 7/8 anonim válasza:

bocs, félreértettelek... csak egy képet akarsz vágni (az automatikus szó alapján azt hittem többet is)

De a lényeg ugyanaz, szelet eszközzel megtudod csinálni, hogy hol vágjon, a pontos méreteket megtudod adni és nem fog elcsúszni, aztán meg darabolva mented, sok sikert :)

2013. márc. 22. 21:17
 8/8 A kérdező kommentje:
Na jó ez nekem nem megy... 3napja próbálkozok vele, de semmire se jutottam, már szétvet az ideg. Ha elküldöm valakinek a psd filet, akkor fel tudná nekem darabolni? Nem kell elmentegetni a képeket külön, elég az is ha csak külön rétegekbe. Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget.
2013. márc. 24. 09:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!