Hogy lehet felcserélni az y-z-t?
ezt egy fórumon találtam.
"
Keleman23:
Szerintem először is frissítsd a rom-ot, van már belőle v15. Van hozzá hotfix is az alapértelmezett billentyűzethez.
Ha nem akarod, akkor elindítod mondjuk a böngészőt, hosszan nyomva tartod ott ahol be tudnál írni valamit, majd a felugró ablakban kiválasztod az alapértelmezett bevitelt.
Ezután root explorert elindítod, belemész a system --> usr --> keyboard-config mappában és úgy emlékszem lesz két fájl: keyprint.xml és keyprint_qwertz.xml, törlöd a keyprint.xml és átnevezed a keyprint_qwertz.xml-t keyprint.xml-re. Ha megváltoznának közben a hozzáférési engedélyek akkor rányomsz hosszan, permissions -->
xx-
x--
x--
és így beállítod. Újraindítod és már jónak is kell lennie.
(Root explorer-ben ha ott vagy a mappában ne felejts el rányomni fent a jobb sarokban lévő Mount R/W-re)
Ha nincsen keyprint_qwertz.xml fájl akkor rányomsz hosszan a keyprint.xml-re --> Open in text editor --> utolsó elötti sornál: keylayout="qwerty-en"-t átirod "qwertz"-re. Mented, majd törlöd a keyprint.bak fájlt és újraindítod a telót. "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!