Miért nem tudom telepíteni a windows 7-et?
Figyelt kérdés
Nos ma úgy gondoltam, hogy feltelepítem a win7-et a következő gépemre:
Proci: Intel pentium 4 3/1M/800 socket 478
RAM: 1,5Gb DDR1
Videókártya: His x1650pro AGP 8x 512Mb
Winyó: sata 2.0 samsung 120Gb
Optikai meghajtó: Pioneer DVD-RW DVR-111D
Alaplap: MSI 848P Neo-V (MS-6788)
Akármelyik telepítő lemezt (xp, xp blade) berakom elindul, de ez a win7 nem akar, haveromtól kértem kölcsön, tudom, hogy működik, mert neki egyből behozta aaz ablakot, kiválasztotta, hogy honnan bootoljon, és máris ment, nekem nem megy, miért?
Én is kiválasztom, hogy pioneer, a biosban is átállítottam már de semmi, ugyanúgy megy tovább mintha nem lenne a meghajtóban semmi, pedig a meghajtó érzékeli, mert xp bootolás után simán beolvassa!
2013. márc. 18. 17:20
1/5 anonim válasza:
Nekem Vistánál volt így (szintén 478-as), le kell szedni előbb valahogy a rendszert a HDD-ről. Én ubuntuval csináltam. Formáztam a HDD-t aztán telepítés megszakítása. Utána már bootolt a Vista, én se értem mért csinálja, de köze van ahhoz h rendszer van a 478-asokon... esetleg HIREN BOOT cd-vel is lehet, lényeg hogy formázott és üres legyen a HDD.
2/5 A kérdező kommentje:
Ahan értem, tehát akkor ez a 478-asok átka! Akkor majd lehet felteszek valami ideiglenes kis rendszert, és a rendszeren belül indítom el a telepítést!
2013. márc. 18. 21:22
3/5 Abell válasza:
ellenőrizd a rendszeredet,hogy alkalmas-e: [link] ,ha megvan akkor töltsd le a windows 7-et és daemon tool-t vagy imgburn-t és indítsd el a windows 7 setup-ot.Ha megvan akkor ne új másolatot készíts csak rakd rá a windows 7-et és másolj át minden fájlt,de a te választásod!!:))))
4/5 A kérdező kommentje:
Hát én ezt úgy csináltam, hogy mivel nem a saját rendszeremre (XP-mre) tettem rá a windows 7-et, hanem a 7-et másodlagos rendszernek használom, így a kis vinyóra amire a win7 került, először feltettem egy XP-t aztán meg azon belül elindítottam a 7-nek a telepítőjét. Csak akkor tudom feltenni a windows 7-et ha valamilyen rendszerről indítom el a telepítőjét! Persze a windows7 telepítőjét kiírtam Power iso-val egy újraírható DVD-re!
2013. ápr. 13. 16:59
5/5 A kérdező kommentje:
így a 120-ason maradt az XP, a kis 40-esen (amit előzőleg kis vinyóként neveztem) ment rá a windows 7!
2013. ápr. 13. 17:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!