Cubase vs Fl studio?
Ez egy örök kérdés, igazából egyik sem jobb a másiknál csupán más, személy szerint én az FL-re cuppantam rá még régen mivel sokkal könnyebben lehet megtanulni, jobban kitudod élni magad benne és nem húzza le a kreativitásodat( Ha kezdő vagy) de viszont stúdióba Cubase sokkal megfelelőbb mivel több hangsúly van fektetve a külső eszközökre (pl.:midi-k)
Ha csak zenei alapokat szeretnél csinálni én az FL studio-t ajánlom, de ha mást is szeretnél nem csak alapokat gyártani akkor mindenképpen Cubase :D
FL azért jó, mert tele van beépített hangmintákkal, szekvenszerrel (elektronikus és/vagy programozott zenékhez jó szerintem)
Mindezeket a Cubase-ban is meg lehet csinálni, csak le kell tölteni hangmintákat/vst-ket, és trükösebben kell bemidizni, de cserébe sokkal jobban paraméterezhető és az audio része is sokkal jobb(szerintem)
én a Reaperre esküszök! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!