Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » A fényképesek, milyen programo...

A fényképesek, milyen programot használnak hogy megváltoztathassák a háttért?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Arra lennék kiváncsi hogy milyen programmal tudok magamnak beállitani egy új háttért.

Pl:Állóképen ( hogy magamat kivágjam és új háttér legyen,pl.:tengerpart,ilyesmi)

Nagyon fontos lenne.Válaszaitokat előre is köszi :D

#fénykép #kép #program #háttér #háttérváltoztatás
2013. márc. 12. 19:00
1 2
 11/12 anonim válasza:
Volt már kezemben Gimp, szerintem nem szükséges.
2013. márc. 15. 11:07
 12/12 tabaki ***** válasza:

"szerintem nem szükséges"

...Gondolom, továbbra is a magyarázatról van szó. Érthető a véleményed, hiszen e pillanatban neked áll a zászló, mivel a jól belőtt műtermi világítás, a kitűnő rajzú objektív és a megfizetett profi retus összjátékának eredményét sózod el a Photoshop minőségeként, szembeállítva holmi webről ollózott képek nonprofit egymásra ábdálásával, amelyet a Gimp képességeivel azonosítasz. Ez azonban finoman szólva is illetlen parasztvakítás, nem véletlenül javasoltam egyenlő feltételeket, és tartottam fontosnak beszúrni ezt a megjegyzést.

Annyiban tanulságos a linkelt oldalad, hogy hát igen, a felhasználandó képek minőségére érdemes nagyon odafigyelni.

Kérdező!

Annak ellenére, hogy a Gimp százszorosan múlja felül a te szükségleteidet, nincs értelme tagadni, hogy a Photoshop jelenleg a világ legjobb képmódosító programja, és a profi retusőrök leginkább azt használják, hiszen meg is keresik vele az árát, meg az adójukból is levonhatják. Sok olyan dolgot tud, amit a Gimp nem, illetve hasonló dolgokat esetleg ügyesebben vagy egyszerűbben. Ahhoz azonban, hogy bizonyos feladatokat megoldjál, nem annyira program, mint inkább gondolkodás kell, ezt igenis megtanulhatod az ingyenprogramokon keresztül, még ha azok eltérnek is a profik eszközeitől. Ha hozzászoksz, hogy esetleg többféle gondolatmenet szerint is megközelíthető a feladat, hogy esetleg több munkával, de más programmal is megoldható, az csak a hasznodra válik akkor is, ha már zsebedben van a jogtiszta Photoshop.

Az egész huzakodás alapja végül is az volt, hogy valójában két kérdést tettél fel:

1. A profik milyen programot használnak? Leginkább Photoshopot, igaza van a másik válaszolónak.

2. Te milyen programmal rakhatsz magad mögé más hátteret? Például Gimppel, amellyel a retus nagyobb részt szintén elvégezhető, csak éppen jogtiszta, ingyenes program, én ezért inkább ezt szorgalmazom.

Azt hiszem, a válaszokat megkaptad, mi meg már ne morzsoljuk egymás idegeit.

2013. márc. 15. 20:12
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!