Photoshopban hogyan tehetek átlátszóvá egy rétegen lévő képet? Bővebben lent
Figyelt kérdés
Az a gondom photoshopban, hogy: Adott három réteg, a legalsó egy teljesen átlátszó réteg, felette lévő rétegen egy fekete kocka, a legfelső rétegen pedig egy logó. Azt szeretném elérni, hogy a logó láthatatlan (transparens) legyen, de az alatta lévő fekete rétegen is látszódjon a transparens kockás mintája. CS4-et használok. Előre is köszönöm a segítséget.2013. márc. 11. 16:37
1/10 tabaki válasza:
A Rétegek/Layers fülön húzd le az Átlátszatlanság/Opacity értékét 100%-ról.
2/10 A kérdező kommentje:
Szia! Igen ez megvan, csak sajnos mivel láthatatlan lesz, ezért csak az alatta lévő rétegen lévő fekete kocka látszódik, a logó pedig eltűnik :(
2013. márc. 11. 16:48
3/10 A kérdező kommentje:
Konkrétan az kellene nekem, hogy a fekete rétegből kellene kivágni a logót, hogy a legalsó láthatatlan réteg legyen a logó alapja.
2013. márc. 11. 16:57
4/10 tabaki válasza:
Ideiglenesen kapcsold ki a fekete réteg láthatóságát, és csak akkor kapcsold vissza, amikor a logót körbejelölted. Amikor visszaállsz a feketére, a kijelölés azon lesz érvényes, azt fogod törölni.
Már, ha egyáltalán értem a problémát...
5/10 tabaki válasza:
Ja, mellesleg az első válaszban a fekete kocka elhalványítására gondoltam...
XD
6/10 A kérdező kommentje:
Nem tudom hogy kell kijelölni a logót, mert elég bonyolult minta és a kézi lasszóval lehetetlen kijelölni :\ van erre valamilyen más mód? Ha sikerülne körbejelölni a logót, akkor pontosan hogyan is vágjam ki a fekete rétegből?
2013. márc. 11. 17:36
7/10 A kérdező kommentje:
Szóval teljes egészében hol lehet kijelölni a teljes logót? mármint hogy az egészet egy kattintással körbejelölje? Az utána következő kivágásra pedig már rájöttem köszönöm :)
2013. márc. 11. 17:40
8/10 tabaki válasza:
A logó sima alapon van? Mert akkor Szín szerinti kijelölés/ColorRange .. vagy Varázspálca/Magic Wand Tool (W), katt mellé, utána fordítsd meg a kijelölést (Shift+Ctrl+I).
9/10 tabaki válasza:
Ja, ha ki akarod vágni, akkor biztosan egyszínű a logó... Szóval, természetesen ne mellé, hanem RÁkattints szín szerinti kijelöléskor, és megvan.
10/10 anonim válasza:
Szia!
Küldd át mailban és megcsinálom, amit szeretnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!