Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Előfordult már valakivel,...

Előfordult már valakivel, hogy a Windows jelzi a hangot, de nem hallani semmiféle eszközön?

Figyelt kérdés
Fent van a driver, minden jóhelyre dugva (más helyre is kipróbálva), a Windows a kis zöld hangsávban jelzi a hangot, ha elindítok valami Youtube videót például. Valaki akivel ez megtörtént, mit tett?:)
2013. márc. 10. 19:19
 1/7 anonim ***** válasza:

Ha jól gondolom harmadszor teszed fel a kérdést, mert a tiéd volt a mai BIOS frissítéses is...

Ha minden jó helyre van dugva és jó a driver is akkor az alaplap a rossz, más lehetőség nem igen van...

Tegyél fel egy virtuális XP-t a gépedre és azon próbáld meg XP-s driverrel. Ha ott sem megy illetve ott is ugyan ez az "elvileg jó" állapot fogad akkor rossz az alaplapod. Ha ott jó, akkor még is a driver a rossz...

2013. márc. 10. 19:37
 2/7 A kérdező kommentje:
Ha egy újratelepítés hazavágja az alaplapot, akkor csak gratulálni tudok a Microsoftnak. A gép alig van 2 hónapos, tényleg sokadszorra teszem fel, de nem igaz, hogy ilyen piti dolgon küldöm a gépet hetekre szakihoz. El sem tudom képzelni, hogy miért nem jó. Minden jó helyre van dugva, olvastam már olyat is, hogy újratelepítés után más kimenetre kellett csatlakoztatni, oké ezt is kipróbáltam, semmi. Valaki azt írta, a Windows Update semmit sem ér, csak rossz drivert talál, hát rendben, kézileg próbáltam a legfrissebbet, semmi. Írták, hogy újratelepítés után az eszközkezelő és Everest is más hangkártyát jelez, el is hittem, hisz a videókártya driver is egy szabványos 16mb-osat jelzett az 1024 helyett, de próbáltam már Realtekkel, Soundmax-al, driver kereső programokkal, eredmény: 0. Olvastam, hogy angol verzió megoldja ezt az egészet, nagyon sántított, hisz több ezer magyar verzió fut hanggal, de egyefene kipróbáltam. Újratettem a Windowst 7-t angolra, semmi, hát akkor visszatettem magyarra, mert miért ne? Mondták már, hogy BIOS frissítés, de nekem az olyan magas, hogy lábbujjhegyen nem érem el. Kiégetném az alaplapot aztán a gépet újra nem látnám hetekig, persze van megoldás, XP próba, na ahhoz meg végképp nincs türelmem, hogy azzal mit kell tenni, mert a "virtuális" -ahogy írtad, fogalmam sincs milyen. Windows újratelepítésben nem vagyok kezdő, de mivel ilyen probléma sosem volt, ezért már nem tudom mi legyen. 64 bit is csak azért, hogy a gép mind a 8gb RAM-ot lássa. Bocs a regényért, csak kezdett elegem lenni, köszi a választ!
2013. márc. 10. 19:50
 3/7 anonim ***** válasza:

A BIOS frissítést nem is ajánlanám, mert az hozzá nem értőként több kár, mint haszon. A virtuális XP csak annyi, hogy feltelepítesz egy progit - [link] - , amit feltelepítve és elindítva úgy tudsz XP-t telepíteni, hogy nem kell félni hogy valami gondod lesz illetve nem kell megválnod a mostani oprendszeredtől és utána 2 perc alatt törölhető. Persze ez már csak egy végső tipp, mert fogalmam sincs, hogy mi a bibi...

Esetleg nézd meg, hogy a vezérlőpult/hangok beállításnál az aktív hangszóró mire van állítva. Egy 5.1 vagy 7.1-es hangkártyánál máshova kell dugni a csatlakozókat akkor ha 5.1-re vagy csak sima sztereóra van állítva a kimenet. Ezt meg a driver telepítésekor állítottad be és ha nem ugyan az volt a beállítás, mint előtte akkor lehet ez is a gond forrása. Nálam a 7.1-es kártya sztereóra van állítva. Ha 7.1-re állítanám akkor teljesen máshogy kell bedugni a csatikat és akkor nem elégszik meg kettővel a 7.1 miatt sem...

Hosszú kérdés, hosszú válasz... :)

2013. márc. 10. 20:02
 4/7 A kérdező kommentje:

Így értem ezt a virtualt, van pár kép "hangokról" amit nem rég küldtem, hátha van rajta valami hiba...

[link]

[link]

[link]

ha látsz valami furcsát esetleg... mert ezek a főbb beállítások, van egy webcamerám, mikrofonnal ellátva, azt érzékeli a Win. Igaz ez az eszköz nem oda a "zöld" lyukba van bedugva (csak hogy profin fejezzem ki magam, eléggé nem tudom melyik a PCI, PCI-E), hanem a kör alakúak fölé van dugva. Elég furcsának tartom, hogy ezt az eszközt felismeri, újratelepítés után a többit pedig nem. Ezért egyiken sem tudok állítani, hogy 5.1 vagy 7.1.

2013. márc. 10. 20:14
 5/7 anonim ***** válasza:

a 2. linken tényleg kevés az a 2 eszköz, mert nálam van vagy 6-8 is. Nálad is van egy alaplapi és egy másik hangkártya, ha jól rémlik, így ez egy kicsit karcsúnak tűnik...

A 3. linken amíg a kijelölés a felső "windows" soron van, addig nálam sem lehet hangot választani, csak akkor ha egy másik sorra kattintok...

2013. márc. 10. 20:41
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi. Felteszem a virtuális XP-t, aztán vagy-vagy alapon megnézem, ha meg nem lesz jó ott sem, akkor elviszem szakihoz, hadd szenvedjen! :D
2013. márc. 11. 15:12
 7/7 A kérdező kommentje:
Na szerintem már kötelező, hogy elvigyem szakértőhöz, azért köszönöm a távsegítséget! Jövök egyel! :)
2013. márc. 11. 17:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!