BIOS frissítés nehéz munka?
Ha már így teszed fel a kérdést, akkor inkább ne állj neki! Ha megfelelő hozzáértés nélkül próbálod, rendesen sikerülhet hazavágni az alaplapodat.
Egyébként nem igazán hinném, hogy a hang problémát BIOS frissítéssel kellene megoldani. Biztos, hogy tényleg az a hangkártya-drájver van feltelepítve, mint amilyen a te hangkártyádhoz kell?
Ezt már csak végső elkeseredésemben tettem fel. A hangkártyámhoz az Everest nevű program két félét ír: ATI Radeon HDMI @ High Definition Audio hangvezérlő [1002-AA90] [NoDB]
és Realtek ALC1200 @ Intel 82801IB ICH9 - High Definition Audio Controller [A-2]
Mindegyiket próbáltam frissíteni, elvileg (ELVILEG) a legfrissebb Realtek Driver van fenn, a gépet nem rég telepítettem újra, előtte minden működött (Hangkártya, Alaplap), szóval nem hiszem, hogy ezek hibásodtak. Egy darab eszközt jelez a Windows: Realtek HDMI Output (ami nem működik, de pl zenét elindítva jelzi a hanghullám egy zöld sávon, hogy észleli a hangot.
Először nézd meg az Eszközkezelőben a "Hang videó- és játékvezérlők" pont alatt, milyen hangkártyát ismert fel a Windows. Ha nincs sárga felkiáltójel, azt jelenti, rendesen van telepítve az illesztőprogram.
Amit írtál, az két különféle hangkártya. Az sem lehetetlen, de akkor el kell dönteni, melyiket akarod használni. (nálam is le van tiltva az alaplapra integrált, mert egy másik, sokkal jobbat használok)
Nem lehet, hogy nem jó kivezetéssel próbálkozol?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!