Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » BIOS frissítés nehéz munka?

Jack917 kérdése:

BIOS frissítés nehéz munka?

Figyelt kérdés
Nincs hang a gépemen, minden remekül fut, kivéve a hang.. driverek megvannak, minden jól van, de hang nincs. A zöld csúszka mutatja, hogy érzékeli, de hallani nem lehet. Azt mondták BIOS frissítés... féltem az alaplapot, naggyából leesett mit kell csinálni, de pontosabb info kellene. Hogy kell frissíteni? Alaplap: Asus IPIBL-LA (Berkeley) (1 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN, IEEE-1394)
2013. márc. 10. 15:09
 1/6 Lajos54 ***** válasza:

Ha már így teszed fel a kérdést, akkor inkább ne állj neki! Ha megfelelő hozzáértés nélkül próbálod, rendesen sikerülhet hazavágni az alaplapodat.

Egyébként nem igazán hinném, hogy a hang problémát BIOS frissítéssel kellene megoldani. Biztos, hogy tényleg az a hangkártya-drájver van feltelepítve, mint amilyen a te hangkártyádhoz kell?

2013. márc. 11. 09:43
 2/6 A kérdező kommentje:

Ezt már csak végső elkeseredésemben tettem fel. A hangkártyámhoz az Everest nevű program két félét ír: ATI Radeon HDMI @ High Definition Audio hangvezérlő [1002-AA90] [NoDB]

és Realtek ALC1200 @ Intel 82801IB ICH9 - High Definition Audio Controller [A-2]

Mindegyiket próbáltam frissíteni, elvileg (ELVILEG) a legfrissebb Realtek Driver van fenn, a gépet nem rég telepítettem újra, előtte minden működött (Hangkártya, Alaplap), szóval nem hiszem, hogy ezek hibásodtak. Egy darab eszközt jelez a Windows: Realtek HDMI Output (ami nem működik, de pl zenét elindítva jelzi a hanghullám egy zöld sávon, hogy észleli a hangot.

[link]

[link]

2013. márc. 11. 19:57
 3/6 A kérdező kommentje:
UI: Bár abban sem vagyok biztos, hogy tényleg ez a hangkártya van a gépemben, hisz az everest a videókártya helyére is VGA Adapter (16mb)-ot írt, miközben egy Asus HD EAH6670 Series lapul a házban. Tehát tanácstalan vagyok a hang "visszahozásában" és olvasgatva Gyakori Kérdések témákat, azt írták, ilyenre a BIOS frissítés a legfőbb megoldás, de ha így van, akkor viszem szakihoz, csak gondoltam hátha itthon is megoldható. Esetleg valami tanács? :)
2013. márc. 11. 20:04
 4/6 Lajos54 ***** válasza:

Először nézd meg az Eszközkezelőben a "Hang videó- és játékvezérlők" pont alatt, milyen hangkártyát ismert fel a Windows. Ha nincs sárga felkiáltójel, azt jelenti, rendesen van telepítve az illesztőprogram.

Amit írtál, az két különféle hangkártya. Az sem lehetetlen, de akkor el kell dönteni, melyiket akarod használni. (nálam is le van tiltva az alaplapra integrált, mert egy másik, sokkal jobbat használok)

Nem lehet, hogy nem jó kivezetéssel próbálkozol?

2013. márc. 11. 22:22
 5/6 A kérdező kommentje:
Abban biztos vagyok, hogy jó kimenetre van csatlakoztatva (ha nem így lenne, akkor is megpróbáltam minden lehetségeset). Azt honnan lehet tudni melyik-melyik hangkártya és hogy melyiket érdemesebb használni? Igaz ez nem egészen jó kérdés, hisz egyik sem ad ki hangot..
2013. márc. 12. 15:16
 6/6 A kérdező kommentje:
Az Everest azt írja, a BIOS 2 évnél régebbi, szükség esetén frissítse, szóval elviszem szakihoz...köszi a válaszokat! :)
2013. márc. 14. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!