Feltelepítettem a Win7 H.P. 64bit-es op.rendszert. Mindenhez odaillő drivert kerestem, ahogy a hangkártyához is. Ami jelez is egy eszközt (Realtek HDMI Output). Nekem semmi ilyen eszköz nincs csatlakozva. Azonban ha pl. beteszek egy zenét, a hang zöld kis jelzője mutatja, hogy észleli a hangot, viszont a gépből nem jön ki. Már feltettem a kérdést csak azóta okosabb lettem egy válaszolótól, ezért felteszem okosabban. Mi lehet a gond a hanggal, ha a Windows észleli, de én nem hallom 3 eszközből sem, amit megpróbáltam bedugni. A hangkártya kizárt, hogy rossz, driverekkel minden rendben, de hang nincs.
Ha a zöld kijelző műxik, akkor a driver fent van és csak az lehet a gond, hogy rossz helyre dugod a kábelt...
2013. márc. 9. 21:09
2/11 anonim válasza:
.. és talán a HDMI kimenthez HDMI kábel kell a megfelelő csatlakozóval. Mit csatlakoztattál a hangfalakhoz vagy erősítőhöz és milyen kábellel...
2013. márc. 9. 21:11
3/11 A kérdező kommentje:
A hardver részét egyáltalán nem értem a gépnek. Inkább a szoftver részeit értem. Ez egy újratelepítés volt. A fejhallgató (!) mikrofon (rózsaszín) és hang (zöld) kábele megfelelő helyen maradt. Egyáltalán nem is tudom melyik az a HDMI kimenet, de valahogy csak működött újratelepítés előtt.
2013. márc. 9. 21:34
4/11 anonim válasza:
Az én hangkártyámnál a HDMI output le van tiltva tehát a hang nem ezen keresztül szól. Én sem értek ehhez a részéhez csak próbálok a saját konfigom alapján segíteni.
2013. márc. 9. 21:42
5/11 anonim válasza:
Integrált hangkártya ami az alaplapon van vagy külön kártya?
Alaplapod típusa?
2013. márc. 9. 21:43
6/11 A kérdező kommentje:
Köszi! :) Amúgy neten keresgéltem és láttam pár hasonlót, hogy a zöld jel működik hangjelzésnél, de hang az nincs. A problémás emberek közül senki sem írta, hogy megjavult neki.
Annyit láttam, hogy Angol Windowsal ezt meglehet javítani, csak nekem egyáltalán nincs türelmem újratelepíteni, meg kicsit kancsalít is, hisz legtöbb embernek magyar win-el is működik a hang. Talán van megoldás.
2013. márc. 9. 21:47
7/11 A kérdező kommentje:
Azt fogalmam sincs hogy kell megnézni. Bár az integráltakról már hallottam. Alaplap (Everest mutatja): Asus IPIBL - LA (Berkley)
2013. márc. 9. 21:48
8/11 anonim válasza:
Ha nem jó az audiodriver akkor kapsz egy hibaüzit, hogy nincs telepített driver. Ha van "zöld jel" akkor általában rossz helyre van dugva a kábel. Nálam ez szokott lenni...
2013. márc. 9. 22:06
9/11 anonim válasza:
Ebben eleve van egy ilyen integrált kártya:
Integrated Realtek ALC888S Audio
High Definition 7.1 channel audio
Audio CODEC: Realtek ALC888S
Kérdés, hogy most melyik van telepítve. Nekem is van egy integrált és van egy külön hangkártyám is és szívtam vele kétszer is, mert reflexből rossz helyre dugtam a kábelt, mert az alaplapiba dugtam, holott a másik olt telepítve...
2013. márc. 9. 22:09
10/11 A kérdező kommentje:
Nekem jelenleg az Everest nevű program két hangkártyát jelez: ATI Radeon HDMI @ High Definition Audio hangvezérlő [1002-AA90] [NoDB]
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!