Melyik a leggyakoribb rajzprogram amit a cégek használnak?
Nálunk ezer éves autocad van,2D,gagyi,még 2004-es. (tudom,van frissenn,de cég nem veszi meg)
Máshol mit használnak,mit érdemes megtanulni?
Általánosságban,ami egy mérnöknek kellhet.
Új melóhelyet keresek,rajzolni csak autocadben tudok,nem ártana megtanulni valamelyik másikat is.
Gépészmérnök vagyok.
Catia-t vagy ProE-t tudod, az nagy előnyt jelent(ene).
Középkategóriás programok között meg Solidworks, Inventor.
Teljesen mindegy mert ha megtanulsz valamit akkor a munkahlyeden úgy sem az lesz (Murphy)!
Én is így voltam még 98 -környékén tettem le az AutoCad R13 -at (kétezeréves). elhelyezkedtem egy céghez, ott WinCad -ot használtak és +++ Német nyelvűt (egy nyelvű vagyok). Valahogy csak begyakaroltam és Szibériába terveztem egy szállítószalagot azzal a progival.
Az hogy a cég nem veszi meg, tojd le. otthon telepítsd és fejlődj a cég elmaradásával szemben!
AutoCad ismerettel, jó rajztudással nem lesz nehéz áttérj egy másik alkalmazásra.
Azt meg hogy mi lesz a következő melóhely azt kérdezd attól a több százezer munkanélküli-től, vagy a miniszterelnöktől miért cseszték el a gépiparunk, Dutra,ikarus,csepel,fémművek,papírgyár, eleve gyár és még sorolhatnám...
örül az ember , ha melót talál egy kis lyukban, kínai alkalmazással minimálbérért, külföldi vállalkozónál!
Mérnökként találok másik munkát,attól nem félek.
Ha olyan céghez kerülök,ahol mást használnak,legalább azt is megtanulom,kevesebb attól nem leszek,hogy egy harmadikat magamtól megtanulok,később még jól jöhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!