Hogyan telepíthetem fel a Debian Linux-ot konzolosan?
Próbálkoztam letölteni, letöltöttem egy netinstall változatot, majd 4.2 GB lett belőle és grafikus. De én konzolosat szerettem volna. (Úgymond szervernek. FTP, apache, php, mysql, ...)
Több embertől hallottam, hogy 1 CD-s viszont én a debian.org-on csak 5 DVD-es vagy több CD-s változatot találok.
Szeretnék egy kicsit foglalkozni a Linux-al, úgyhogy még nem vagyok penge benne, csak láma.
Ha valaki tudna segíteni, akkor azt nagyon megköszönném.
Ui.: Olvastam valamit, hogy elég csak az első CD-t letölteni a sok közül, mert ez tartalmazza az alap Linuxot? Ez igaz?
Ha még kezdő vagy akkor erősen ajánlom Debian helyett először Ubuntu Server-rel kezdeni.
Az Ubuntu Server alapból konzolosan települ, Debian alapú és sokkal könnyebb (kezdőknek).
Ha viszont ragaszkodsz a Debianhoz akkor ezt töltsd le majd válaszd bootkor a konzolos telepítést:
[link] (x64)
[link] (x86)
Igaza van az elsőnek, az Ubuntu jobb kezdőknek.
Én már nem minősülök kezdőnek, Debiannal próbálkozom. Kevés sikerrel, mert még vboxba nem sikerült működésre bírni :)
De amúgy nagyon tetszik debian is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!