Trójai faló hogyan is müködik?
Figyelt kérdés
tudom hogy egy hasznos proginak álcázza magát, de én arra lennék kiváncsi hogy továbbítja az adatokat annak aki elküldte? azaz ember hogy nézegetheti a cuccait, és hogyan lehet küldeni ilyet? (nem arra vok kiváncsi hogy vhonnal letölteni és továbbküldeni) csak nagyvonalakban. mindenre kiváncsi vok. álalában milyan programnak álcázza magát? és milyen károkat tud okozni akinek van egy ilyen a gépén. és a szerverek tulajdonosai hogy védekeznek ezellen ? csak 1 egyszerü virusírtóval? (pl: a freemail)2009. szept. 9. 16:28
1/7 anonim válasza:
"Akkor Lancelot, Galahad és én kirontunk a nyúlból..."
(Monty Python - Gyalogg Galopp / Trójai fanyúl rész.)
Szóval ugyanígy. Te beviszed a trójait tartalmazó programot a gépedre, akár még installálod is, Ő kivár, majd aktiválódik és megfigyel téged (ellopja a jelszavaidat), zombivá alakítja gépedet (valójában más fogja irányítani, nem te), vagy egyéb kárt tesz.
2/7 A kérdező kommentje:
interneten nem találtam semmi részletekbe menő oldalt. ezért kérek mindenkit hogy ne irjátok azt hogy a google a barátod.
2009. szept. 9. 16:45
3/7 A kérdező kommentje:
hát ennél azért joval részletesebben szeretném megismerni ezt a vírust
2009. szept. 9. 16:47
4/7 anonim válasza:
Ja, és nincs rá 100% biztos módszer, hogy miben van. Bármiben lehet, aminek nem biztos az eredete. Védekezni ellene minden letöltött program részletes vírus scan + adatforgalom blokkolás, HIPS technika, spybot ellenes programok eggyütesével.
5/7 anonim válasza:
Ez nem egy vírus, hanem sok ilyen van. Nem lehet részletesen, mégis általánosságokban leírni, ahogyan a vírusokat sem. Felteszel egy vírusirtót, aminek van rezidens része, felteszel egy szoftveres tűzfalat, ami nézi a kimenő forgalmadat, felteszel egy kifejezetten kémprogramok elleni védelmet, plusz felteszel valamit, ami nézi, hogy az egyik program injektál-e más programokba végrehajtható részeket (HIPS) és akkor már nagyjából biztonságban leszel a régebbi ilyenektől. Majd jönnek az újak, tehát az egész védelmi mechanizmust folyamatosan frissíteni kell. Én mondjuk bizonyos részeket automatikusan naponta frissítek. Ez van.
6/7 anonim válasza:
7/7 anonim válasza:
Itt a legújabb, a Google trójai falova: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!