Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért ír ki zéróosztó hibát?

Miért ír ki zéróosztó hibát?

Figyelt kérdés

Van egy feladatom, amiben csak akkor szabad átlagot számolni egy tanuló jegyeiből, ha nincs egyese, ha rendelkezik egyessel, akkor az átlaga egy. Egy összetett függvénnyel próbáltam megoldani, egy átlagha és egy minimum függvény kombinációjával.

Kijelöltem a tartományt, mely a jegyeket tartalmazó cellákat foglalta magában, majd beírtam a minimum függvényt, és kijelöltem mely számok közül kell a legkisebb értékeket kiválasztania. Bezártam a zárójelet, és a következőt írtam: >1 Tehát, hogy nagyobb mint egy, azaz a minimuma nagyobb mint egy. Ekkor ír zéróosztót, pedig a cellák nem tartalmaznak szöveget és nem is üresek.

2013. febr. 19. 13:49
 1/4 anonim ***** válasza:
Van ilyen függvény, hogy átlagha()?
2013. febr. 19. 13:52
 2/4 A kérdező kommentje:
Hogy a fenébe ne lenne?
2013. febr. 19. 13:53
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem (#1 vagyok) használd a sima átlag() függvényt és a min()-t. min()-el megkapod, hogy van-e 1-es.

Valami ilyesmi kellene:

=HA(MIN(tartomány)=1;1;átlag(tartomány))

2013. febr. 19. 13:56
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi, ez bejött. Ha a minimum egyenlő egyel, akkor 1, ha nem, akkor kiszámolja az átlagot. Remek!
2013. febr. 19. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!