Photoshop-ban hogyan lehet montázsolni/maszkolni két képet?
Iskolában azt a házit kaptuk, hogy:
Van két alap kép:
Ezeknek így kellene kinéznie:
Sajnos az előző órán nem voltam ott, így ez az anyag kimaradt nekem. Esetleg, ha valaki ért a programhoz és eltudná magyarázni nekem, hogy kéne ezt pontosan megoldani , akkor az légyszíves írjon. Köszönöm előre is!
Azt nem írtad mi volt az órán, mit tanítottak...
A kéz képét átalakítod layer-é, majd kivágod a fehér hátteret és ráhúzod a földre.
(A föld kép-nél változtasd meg a rajzvászon mérete -t.)
Innen úgy mozgatod a layert, ahogy akarod (sarkánál elfordítod)
kijelölés- nél használd egy ilyen képnél a színtartományt, majd jelöld ki a fehér részt és kivágás.
Arcok észlelésénél pipa van akkor a határvonalakat figyelembe veszi mozgató eszközzel áthúzod a föld képére!
A föld kép-nél változtasd meg a rajzvászon mérete -t.
de sokféleképpen lehet elkészíteni!!!
Egyebek, a kijelölést finomíthatod (szegély finomítása), hogy adsz neki pl.:sugarat (0.3 vagy ahogy érzed, nem lesz "szőrös")kijelölheted mágneses lasszóval is akár.
A tű végére tegyél egy pötyöt.
Húha... :D mivel nem rég kezdtünk el foglalkozni a progival, így már az elején gondban vagyok, hogy pontosan mivel is vágom ki a képet. (Plusz angol verzióval dolgozunk)
Szóval, ha részletesen, szájbarágósan le tudnád írni az most nagyon jó lenne. :\ Péntekig van időm megcsinálni a képeket. (6 darabot adott fel) Az osztálytársak meg nem igen vállalták be, hogy segítenek nekem, mert ők se nagyon tudják a feladatot úgy, hogy ők ott voltak órán... :D
Nekem meg az angolom gyenge...
2 képet elhelyezed két fülön
Kéz kép:
Jobb lent duplaklikk Background -ra és layer lesz belőle
A szinezet legyen átlátszó (transparent)
Select / Color Range
Itt klikkelj a fehér részre és húzd a csúszkát (Fusiness) addíg míg nem veszi bele a kér részeit. (kb.:60)
A + pipettával hozzáadhadsz a kijelöléshez ha nem jelölné ki az egészet
Majd OK.:
Kijelölte a képen a kéz körüli részt.
Ctrl+ x -el kivágod a fehér részeket, ilyenkor kockás lesz az áttetsző háttér.
Ha nem lenne jó elsőre alt+ctrl+z vel visszalépsz. próbálod újra
pl.
A kijelölést finomítod a select / refine edge -vel hogy adsz neki radius-t (kb 0.3-0.5) képmérettől függ)
A kijelölést megteheted a mágneses lasso-val is (magnetic lasso)...
Föld.:
Image / Cannavas size -vel változtarod a munkaterületet. Add meg neki a méreteket, a nyílakkal adod meg milyen irányba adjon hozzá (neked a bal v. bal le nyíl kell)!
Fogod a kéz kivágott képet és a mozgató eszközzel (eszköztár nyíl ,bal felső)áthúzod a föld képére. Egy keretet látsz éd ha a sarokpontnál megfogod elferdítheted.
Jobb lent lesz két réteg. Amejik ki van jelölve azt szerkeszted!
Ha méretet változtatsz A sarokra klikkelve elhúzod a négyzetet, akkor tartsd lenyomva a sift-et a méretarány megtartásához!
lényeg a kijelölés pontossága a kivágáshoz. Szerencsére elüt a háttér így nem olyan nehéz. Ha nem megy elsőre lépj vissza és változtass az értékeken (fusiness)
Köszönöm szépen! Holnap elkezdem és, ha elakadtam valahol írok. Így egyelőre teljesen érthető.
Van egy másik kép (ami így első látásra bonyolultnak tűnik), ami így néz ki:
Ez a végleges, így kéne kinéznie:
És ezt a két dolgot ilyen méretben adták meg:
Szóval az a lényeg, hogy a mérlegre kell berakni ezt a két képet és persze le kell kicsinyíteni, hogy méretarányos legyen, illetve mint látható a lánc mögé kell behelyezni őket. Gondolom erre a láncos dologra is van valami spéci megoldás?
Ne várj tőle sokat, gyenge a gépem...
Ez az első módszer, a színtartomány pont erre jó, mivel elütnek a színek így a köztes részt is beleveszi.
Lesz olyan is mikor nem ütnek el annyira a színek akkor a kijelölésen kell finomítani. Van a varázspálca (magic wand) kijelölő eszköz is ami szintén egyszerű. Baloldalt az eszköztáron felülről a 4. ( mágneses lasso a 3.)
Itt a lényeg az hog a kijelölést pontosítsd!
Ezen a képen pl. a lágy perem része az amivel az eszközök tulajdonságait állítod.
A kijelölés tulajdonságainál a tolerancia a legfontossab (ált 30 körüli érték), hogy mit vegyen bele és mit hagyjon ki! Ezek vátoztatásával pontosítod a kijelölést!
Varázypálcát ajánlom, nagyon egyszerü kis eszköz. Állítsd alacsonyra, majd magasra a toleranciát és majd látod a különbséget!
Az eszköztáron ahol a lasso és a varázzspálca is van ha jobb klikkel klikkelsz egyes eszközökre, többi eszköz is megjelenik!
pl.: Lazzó (szbadkézi kijelölés) jobbklikkkel váltasz a mágneses lasszóra akkor a kijelölés az a határok megkeresésébel történik (ráragad a vonal)és szintén a felső sorban állíthatsz az érzékenységén (tolerancia, radius opacitás stb)
Ezek a beállítások képfüggőek (méret ,színezet stb) ezért neked kell rájönni az értékeire.
Egy kis gyakorlással menni fog. Mivel én nem tanultam ezért csak saját tapasztalatokkal rendelkezem és nem vagyok profi és a gépem is gyenge!
Azért Remélem tudtam segíteni.
ui.:én jelenleg ezt tudom:
Itt már gyakoroltam a szem színezést,elmosást, áttetszőséget,átfedést,szöveget.
Van mit fejlődnöm!!!!Nem ártana egy erősebb gép mert jobb képeknél csak szenvedek!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!