Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan tudom átrakni a windows...

Hogyan tudom átrakni a windows-t egyik merevlemezről a másikra?

Figyelt kérdés
Most tettem be egy új merevlemezt a gépbe, de a windows 7 a régin van rajta. Én viszont az új merevlemezre szeretném tenni. Lehetséges áthelyezni a régiről az újra, vagy le kell törölnöm a régiről és újból felrakni az újra?
2013. febr. 2. 18:01
 1/5 pepe34 válasza:
Sajnos áthelyezni nem tudod! Rendszert kell felraknod. Ehhez először partícionálni kell a merevlemezt annak megfelelően, hogy hány meghajtóra van szükséged. Az xp-vel meg tudod csinálni.Újraindítás, delete gomb megnyomása amikor az első képet meglátod. A biosban be kell állítani a lemezről való bootolást.Betenni az xp lemezt, majd menteni a boot sorrendet. Elkezdődik a telepítés és mivel nincs a winyón rendszer csak a winyó adatait látod. Fel kell osztani a winyót partíciókra/meghajtókra.Ha megvan, akkor telepíteni kell a rendszert, majd a géphez kapott meghajtó progikat. Röviden ennyi. Ha kérdésed van, írj,ha tudok segítek! üdv: Pepe
2013. febr. 2. 19:05
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha tényleg nem szeretnéd újratelepíteni, akkor HDD Raw Copy nevű proggival megpróbálhatod egy az egyben lemásolni.

Akár még működhet is. Csak hozz létre egy pontosan ugyanakkora méretű partíciót az új meghajtón, mint a régin van, és mehet a másolás.

[link]

SD kártyval próbáltam (amiról egy raspberry pi bootol), az simán ment.

De egyébként nem javaslom, a tiszta Windows telepítés mindig jót tesz. Az előző válaszolónál nem értem az XP CD-s dolgot, Win7 telepítővel ugyanúgy meglehet mindent csinálni, mint XP-vel.

2013. febr. 2. 19:57
 3/5 anonim ***** válasza:
Azt elfelejtettem írni, hogy a teljes átmásolához kell egy másik gép, amibe berakod a régi és új vinyót is...Maga alól a régi rendszer valószínűleg nem fogja tudni kimásolni magát.
2013. febr. 2. 20:00
 4/5 A kérdező kommentje:
Már sikerült particionálnom a merevlemezt, már néhány fájl is rajta van. A régi winyóról akkor előbb le kéne törölnöm a win7-et és utána felrakni az újra nem? Hogyan tudom letörölni?
2013. febr. 2. 20:11
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem kell letörölni.

Szerintem először telepítsd fel az uj vinyóra a windowst, utána az új vinyóról bootolva másold át a régiről a cuccokat.

Utána formázd a régit, úgy a legegyszerűbb letötölni. Egyébként kézzel kéne állítgatni a rendszer könyvtárak/fájlok engedélyeit, hogy engedje letörölni.

2013. febr. 2. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!