Windows 7 töredezettségmentesítő probléma?
Figyelt kérdés
Amióta feltelepítettem a Win7-et (kb. éve) azóta a töredezettségmentesítőt nem tudtam egyszer sem elindítani. Rákattintok, látszólag semmi reakció, de a gép teljesen belassul, vagy le is fagy. Azóta tettem fel másik t.mentesítőt, de a Win7-es mindig kiakasztja a NOD32-t víruskeresésnél (általában 99%-on megáll, amikor a defrag fájlokat vizsgálná). Pedig már le is tiltottam. Valami ötlet?2013. febr. 2. 11:43
1/3 anonim válasza:
CCleaner nagyon jó program, és ingyenes ;) Nem konkrétan töredezettségmentesít, hanem átvizsgálja a géped és eltávolítja az olyan dolgokat amiknek nem kéne ott lenniük. Ha a win 7 töredezettségmentesítő nem indul, az avg pc tuneup program minden vizsgálat során átnézi a lemeztöredezettséget is, és javítja is azt, bár igaz, ez nem ingyenes. (mondjuk avg és nod32 nem szeretik egymást, de a tuneup elfut a nod32 mellett is) :)
2/3 csacsi2 válasza:
Nod 32-ben add meg kivételnek a defrag.exe-t.
Próbáld meg parancssorból futtatni adminisztrátorként
futtatás: cmd
Parancssorba: Defrag C: /H /U /V
futtasd a chkdsk -t a számítógép indításakor (sérült szektorok helyreállítása)
parancssorba chkdsk c: /r/f/x
gép újraindít, hagyd lefutni (ne nyomjgombokat)
Valamiért sérültek a rendszerfájlok állítsd helyre.
parancssorba sfc /scannow
Esetleg valamelyik alkalmazással összeakad (nem feltétlen a nod) erröl itt írnak:
röviden az msconfig (futtatás)-ban lődd ki az összes automatikusan induló alkalmazást, szolgáltatást (ami nem microsoft), indítsd újra a gépet és próbáld meg úgy.
Ennél többet nem tudok mondani.
3/3 A kérdező kommentje:
Oké, megpróbálom ezeket. Kösz a válaszokat!
2013. febr. 2. 13:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!