Excel: cellák tartalmának összeadása, majd osztás?
Régen tanultam ezeket, már nem jövök rá, hogyan működik.
Olyan kéne, hogy egy cella tartalma az a szám legyen, ami az összes C oszlopban lévő cellában lévő számok összege osztva tízzel (C2+C3+C4...)/10. (A C1 kimaradhat.) Ezt így beírtam, de szövegként értelmezi.
A gugli biztos jó barát, de nem jöttem rá, hogyan kell rávenni, hogy ne szövegként jelenítse meg, hanem számoljon.
SZUM(C2:C18)/10
C2 -> ettől a cellától összeadja
C18 -> eddig a celláig
Igen, az egyenlőségjelre nem emlékeztem, mert évek óta nem használtam már az Excelt. köszönöm!
Esetleg még olyat lehet, hogy a C2-től kezdve az összes C oszlopban lévő cella tartalmát adja össze? tehát úgy, hogy ne legyen felső határ.
=SZUM(C:C)-C1
C:C a teljes oszlopot összeadja.
Másik lehetőség:
=SZUM(C2;C1048576)
A C oszlop utolsó celláját megnéznheted a CTRL + lefele nyíl megnyomásával.
Sziasztok!
Soha nem tanultam a MS Office programokat, csak autodidakta módon használtam őket. Eddig az Excelt, csak táblázatként használtam: beírtam az egymáshoz rendelt értékeket a megfelelő vízszintes és függőleges helyekre, és elmentettem adattároláshoz.
Nem rég láttam egy olyat, hogy pl a beírt sorok x. mezőjébe írt számokat, azaz az x. oszlopban található számokat, az Excel a lap alján automatikusan összeadta, valahányszor egy új szám került beírásra.
Ha elérhető lenne az ismerősöm, megkérném, hogy e-mailben küldje át az egyik lapot, és én a benne levő értékeket felülírom a saját adataimmal. De sajnos még vagy egy hétig nem tudom őt elérni.
Hogyan tudnám ezt megoldani, előtanulmányok nélkül?
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv: la mancha
Azt hiszem megoldottam.
Mielőtt segítséget kértem volna tőletek olvasgattam az office.com oldalakon, csak előképzettség híján, nem igazán értettem a magyarázatokat.
De miután elküldtem a kérdést, gondoltam, még egyszer megpróbálom, és a táblázatomban kijelöltem az "x. oszlopot" és a képleteknél rákattintottam az autoszum-ra.
Láss csodát! Azóta működik. :)
Elképzelni nem tudtam, milyen válasz jöhetett még 2 évvel a kérdésem után. :D
Vajon a börtöncellákat is össze lehetne adni és elosztani? A rabok között nyilván elosztják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!