Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Ha veszek egy új BIOS elemet...

Umbro12 kérdése:

Ha veszek egy új BIOS elemet az alaplapba akkor az eredeti BIOS-t kapom vissza frissítés nélkül?

Figyelt kérdés
Az a problémám, hogy BIOS-t frissítettem és instabilabb lett a gép és szeretném az eredeti állapotát visszaállítani és erre a megoldásra gondoltam. Ez megoldaná a problémát?
2013. jan. 23. 01:45
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem. A BIOS elemet CR25 ha kiveszed, akkor elfelejti a beállításokat és alapértelmezett gyári beállításokra áll vissza a BIOS. Újra kell konfigolnod. A frissített verzió ettől még megmarad.

Ha a régebbi BIOS-t akarod vissza, akkor pedig kell szerezz egy BIOS downgrade verziót és visszaállítani a korábbit. Ezt az újabb BIOS-oknál windows alól is megoldható jó esetben, de van hogy nem engedi régebbire visszaállítani.

nem lehet, hogy valami hardver tönkrement és nem is az újabb BIOS a ludas?

2013. jan. 23. 02:12
 2/4 Komplikato ***** válasza:
Vagy simán a Bios frissítés után elveszett pár beállítás amitől instabil a gép.
2013. jan. 23. 02:22
 3/4 A kérdező kommentje:
Az a probléma jelentkezett a frissítés után hogy nem olvas dvd-t azaz olvas de nem megfelelően beolvassa és nem tudom megnyitni ! Próbáltam windowst telepíteni 7-t 8-t is és mindkettőnél azt írja hogy illesztőprogram szükséges dvd-usb floppy és hogy kivehetem addig a lemezt amíg az illesztőprogramot megkeresem és telepítem de illesztőrogram nincs. Megcsináltam hogy felraktam usb-re illesztőprogramot de úgy sem volt jó :( bios-ban lehet valami elállítva a frissítés maitt erre gyanakodnék viszont nem tudom hol tudnám ezt a problémát kiküszöbölni beállítással :(
2013. jan. 23. 03:06
 4/4 anonim ***** válasza:

Ez jó topic. Linkelni fogom, amikor valaki kérdezi, hogy "hogy frissíccsem a bioszt?" :D

Köszi!

2013. jan. 23. 07:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!