Hogy tudom ezt Photoshop-ban (CS5.1) megcsinálni?
Sajnos csak pixelekben tudsz dolgozni, ugyhogy egy megoldas:
1. Csinalj egy 1000x1000 pixel meretu dokumentumot
2. Rakj le 1 pontot a kozepere Pencil Tool-al, aminek az atmeroje 1000 pixel.
3. Modositsd a kep meretet 1000x1000 pixelrol 1000x1000 mm-re, igy megkapod az egy meteres kort.
Ugyan ezzel a modszerrel meg tudod csinalni barmilyen mereture. Ha kijelolod a kort a Magic Wand-dal, at tudod masolni egy masik dokumentumba.
Remelem segit ez a megoldas.
őőő részbeb :D
2 angol szó mi magyarul? mert magyar a progi :D
Nem igaz, hogy csak pixelekben tudsz dolgozni, cm-t is és mm-t is megadhatsz.
Ellipszis kijelölőt kiválasztod, majd a felső sorban rámész, hogy rögzített méret és megadod, hogy pl széles: 5cm, magas: 5cm!
Elozonek igaza volt, koszonom en is, most mar tudom hogyan kell egyszerubben csinalni.
Kerdezonek:
Csinal egy kisebb kort, mozgatsd a masik tetejere, mindket reteget raszterizald, majd jelold ki a kisebb kort a varazspalcaval es torold a kijelolest a nagyobb koron. Igy kapsz egy korivet.
Vagy:
Megcsinalod a kort az ellipszik eszkozzel, kijelolod varazspalcaval, csinalsz egy uj reteget, majd a Szerkesztes menu angolul Stroke... (nem tudom magyarul, de a Kitoltes alatt lesz kozvetlenul) opciojanal beallitod a vastagsagot, es hogy belulre rakja a vonalat.
Te szerintem nem az ellipszis kijelölőt használod, hanem az ellipszis eszközt. A kijelölőt a M billentyűvel is el tudod érni (Cs6-ban legalábbis M betű).
Tehát ellipszi kijelölő, ha kijelölés közben lenyomva tartod a shift gombot, akkor csak kör alakot tudsz kijelölni. Mivel kijelölő, ez csak kijelöl egy részt, nem tölti ki semmien színnel meg semmivel, most ezt kitöltheted a festékvödör, vagy színátmenet eszközzel, aztán meg is vagy. Ha viszont csak körvonalat akarsz, akkor vagy a rétegek ablakon rámész a rétegbeállításokra és adsz neki egy körvonalat, majd ezután magán a rétegen a kitölést 0%ra állítod, vagy a már kitöltött körlapon maradsz miután kitöltötted és rámész fent a kijelölés->módosítás->zsugorításra, néhány pixellel zsugorítod a körkijelölésed és ezt a részt meg szimplán delete-vel törlöd a kör többi részéből ;)
Valami hasonlót szeretnék: [link]
6 gyűrű van de a külső az rögzített, a belső 5 pedig forogna majd... a pirosak pedig a rögzítők, persze úgy rögzít, hogy tudjon majd forogni... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!