VirtualBox probléma megoldása hogyan?
Sziasztok! VirtualBox segítségével telepítettem Windows 7 alatt virtuális gépre XP-t. Leírás alapján jól csináltam, el is indul, megy rendesen, csakhogy.
Igazság szerint egyedül azért vetemedtem erre, mert van egy 2002-es játékom, amit szeretnék használni, de Win7-en akkor se indul, ha telepítés után az exe-t XP kompatibilitási módban. Gondoltam, most majd jó lesz, de a videokártya terén kompatibilitási gondokba ütköztem.
A játék minimum rendszerkövetelménye ilyen téren: 8MB videokártya 3D gyorsítással, DirectX-kompatibilitással, a DirectX 8.0a pedig mellékelve van a telepítőlemezen.
Az alapgép azért ennél jóval jobb nyilván, egy Toshiba Satellite c660-28v-ről van szó. Virtuális gépnél csak annyit tudtam beállítani, hogy a RAM mennyi legyen (1GB-ot kapott az XP), meg a HDD (20GB lett, felfér a 76MB-val a játék), utólag a konfigurációnál pedig 128MB-ot és 3D gyorsítást is engedélyeztem az XP-nek a VirtualBox-ban.
Ehhez képest azonban a játék nem települ, a minimum követelmények ellenőrzése közben leáll arra hivatkozva, ezek a követelmények nem teljesülnek.
Idézem:
Video Memory: amit igényel 8MB, ami állítólag az XP konfigurációjában van 2MB
Video Acceleration: kell neki, szerinte viszont nincs meg.
Lehet esetleg ennyiből sejteni, mi lehet a probléma? Én rontottam el valamit, vagy csak nincs valami engedélyezve?
Köszi előre is.
Sajnos a videókártya virtualizálás nem igazán van még olyan szinten, hogy az kielégítő szintet mutasson.
Szerintem keress arra megoldást, hogy a konkrét játékot hogy lehet Win 7-en elindítani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!