A számítógépem elég lassú és hallottam hogy ha lefuttatok rajta egy úgy nevezett töredezettség mentesítést akkor gyorsabb lesz ezt hogy tudom megcsinálni?
Milyen rendszered van?
Windows 7en: Sajátgép -> jobb klikk a C:-n -> Tulajdonságok -> Eszközök fül -> Töredezettségmentesítés
dfrgui
a futtatáshoz beirod majd enter
Igen valószínűleg gyorsabb lesz. Konkrét eredményt nem tudok mondani, de egy 20-30%-al lehet maximum gyorsítani( de ez függ a merevlemez állapotától)
1. A windows-nak van beépített töredezettség mentesítője:
Ezt a számítógép/saját gépre jobb klikk kezelés almenüre való kattintással, ott a töredezettségmentesítés részre.
Kiválasztod a meghajtót és a töredezettségmentesítésre kattints. Majd várj, mérettől függően idő míg megcsinálja.
Sajnos itt túl nagy a hibahatár amit engedélyez ezért amíg nem volt fent egy másik program, addig 3-4 szer is töredezettségmentesítenem kellett
De vannnak ingyenes töredezettségmentesítőprogramok is :
Pl Smart Defrag, Ultimate Defrag ezek jobbak, és képesek bootolás közben is töredezettségmentesíteni is.
Akkor a bekapcsolást gyorsíthatod: a bootvis nevű programmal is, ez optimalizálja a boot-sectort
Illetve bizonyos registry trükkök szintén hasznosak:
www.lacy.hu <== itt hasznos tippeket találsz
Szerintem meg sokat nem érsz el velem mert a win7-nél ez alapból be van kapcsolva, tehát hetente egyszer lefut a töredezettség-mentesítő.
Jobb klikk a "C"-n, ott tulajdonságok, majd eszközök. Itt a töredezettségmentesítő mutatja, hogy mennyire töredezett a partíció. Nálam a 2 éves oprendszer 0%-ot mutat, mert 3-án futott le utoljára, így szerintem nálad sem sok teendő lesz...
A win7 alapból töredezettségmentesít IDLE állapotban.
Szerintem a probléma nálad a memóriakihasználtságban keresendő.
De attól még érdemes a registry-t tisztítania, és a windows 7 sem tudja a lapozófájlt töredezettségmentesíteni:)
Plusz a trükkök nekem elég sokat gyorsítottak a gépen.
Pl, hogy 1 giga ramnál ne a lapozófájlban tárolja a programokat, mert ezt még a windows 7 is így csinálja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!