Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Nektek hány éves (volt) a...

Nektek hány éves (volt) a legidősebb OS-etek?

Figyelt kérdés
2013. jan. 5. 21:59
 1/10 anonim ***** válasza:
2 éves volt,még bírta volna,csak kezdett lassúlni,szóval újraraktam. Windows xp.
2013. jan. 5. 22:05
 2/10 anonim ***** válasza:

Nem is tudom. A legutóbbi kihúzta 5 évig, de korábban volt egy XP-m, ami hasonló kort élt meg.

Persze csak ha PC-ről van szó. Egyébként a Symbian S60.

2013. jan. 5. 22:06
 3/10 A kérdező kommentje:
Ja, otthoni PC.
2013. jan. 5. 22:08
 4/10 anonim ***** válasza:
A gépemen levő linux 3 éves lesz pár hónap múlva, az XP meg 2. Vinyócsere miatt lett újratelepítve. Nem számoltam az eddigi rekordomat, de szerintem olyan 3-4 év körül. Ritkán szoktam "csak úgy" újratelepíteni.
2013. jan. 5. 23:04
 5/10 anonim ***** válasza:
Így belegondolva van egy 20 éves MS DOS 5.0 a pincébe, de az nincs mindennapos használatban. Talán két hónapja kapcsoltam be utoljára, hogy megy-e még egyáltalán.
2013. jan. 5. 23:08
 6/10 A kérdező kommentje:

Az XP-jeim mindig tönrementek. Vagy annyira elfertőződtek, hogy a vízcsapból is trójai folyt itthon, vagy egy trójaitól lassultak le vagy egyéb okok.

Egy évig ha bírták.

Mostani 64 bites W7-em (lekopogom) e hónapban ünnepli harmadik életévét. Kisebb bugok, problémák voltak már és karácsonykor telt be filmektől negyedszerre a vinyó, de más gond nem volt. Kártevő se érintette a vinyót (vagy más pendrive-áról volt riasztásom, vagy honlapról).

Pedig gyári tűzfal; csak egy ideig frissítettem, egy ideje nem; középkategóriás vírusirtó stb. Kb. csak az UAC van maximumra húzva, más biztonsági intézkedés nincs.

És ugyanazok a netezési szokásaim.

Ja, várjunk.. volt gépről is vírusriasztásom, de mint PUP vagy adware volt.

2013. jan. 5. 23:19
 7/10 anonim ***** válasza:
Én úgy 30 naponta, de van amikor még kevesebb. Windows 7. És nem a próbaverzió miatt, hanem mert mindig lesz egy program/játék ami nem fog működni, vagy nem úgy műdöik ahogy kell. Most pl. a gotsent -el van problémám...
2013. jan. 5. 23:33
 8/10 anonim ***** válasza:

Jó, ha a raktáron levő gépből indulunk ki, akkor bőven 15 év. De én a mindennapi használatban levő rendszerekre gondoltam, meg nyilván a kérdező is. :)

Nekem eddig egyszer volt problémám (feltételezhetően) kártevővel, a többi újratelepítés az vagy hardverhiba miatt volt (azóta sem veszek Maxtor merevlemezeket), vagy merevlemezbővítésnél, illetve értelemszerűen új gépnél telepítek újra.

Szeretem, ha a rendszer hosszú távon stabil, azon a véleményen vagyok, hogy inkább kis odafigyeléssel vigyázak rá, mintsem évente ötször újratelepítsem.

2013. jan. 6. 01:35
 9/10 csacsi2 ***** válasza:
A Jelenlegi XP 5éves (és nem lassú).
2013. jan. 18. 13:54
 10/10 anonim ***** válasza:
Egy WinXP volt 6 évet bírt, vagy talán többet.
2013. jan. 28. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!