Nektek hány éves (volt) a legidősebb OS-etek?
Nem is tudom. A legutóbbi kihúzta 5 évig, de korábban volt egy XP-m, ami hasonló kort élt meg.
Persze csak ha PC-ről van szó. Egyébként a Symbian S60.
Az XP-jeim mindig tönrementek. Vagy annyira elfertőződtek, hogy a vízcsapból is trójai folyt itthon, vagy egy trójaitól lassultak le vagy egyéb okok.
Egy évig ha bírták.
Mostani 64 bites W7-em (lekopogom) e hónapban ünnepli harmadik életévét. Kisebb bugok, problémák voltak már és karácsonykor telt be filmektől negyedszerre a vinyó, de más gond nem volt. Kártevő se érintette a vinyót (vagy más pendrive-áról volt riasztásom, vagy honlapról).
Pedig gyári tűzfal; csak egy ideig frissítettem, egy ideje nem; középkategóriás vírusirtó stb. Kb. csak az UAC van maximumra húzva, más biztonsági intézkedés nincs.
És ugyanazok a netezési szokásaim.
Ja, várjunk.. volt gépről is vírusriasztásom, de mint PUP vagy adware volt.
Jó, ha a raktáron levő gépből indulunk ki, akkor bőven 15 év. De én a mindennapi használatban levő rendszerekre gondoltam, meg nyilván a kérdező is. :)
Nekem eddig egyszer volt problémám (feltételezhetően) kártevővel, a többi újratelepítés az vagy hardverhiba miatt volt (azóta sem veszek Maxtor merevlemezeket), vagy merevlemezbővítésnél, illetve értelemszerűen új gépnél telepítek újra.
Szeretem, ha a rendszer hosszú távon stabil, azon a véleményen vagyok, hogy inkább kis odafigyeléssel vigyázak rá, mintsem évente ötször újratelepítsem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!