Knight Rider K. I. T. T. beszéltetés?
Szótár alapján gáz, mert az korlátozott. Én ha ilyesmit csinálnék, akkor első körben az emberi beszédet próbálnám megértetni vele. Ha ez megy, akkor a válasz jöhetne egy google keresés eredményéből, amit aztán felolvasna.
Persze nem lenne személyisége, de nem is kellene sok ember, sok életévét rááldozni a projektre.
Ezért kérdeztem, hogy kivitelezhető-e a mostani világban valahogy, mert 1982-ben nem lehetett még...ahogy láttam KITT áramkörei még kézzel vannak rajzolva is(amikor a memória vagy milyen modult cserélik ki..a cpu és zöld gomb lenyomása után eltolódik egy ablak és ott a "szerkezet").
A kínaiak csináltak 2 éve körülbelül egy robotot, ami pislog, beszélget egy illetővel, de ülő helyzetben van és egy köteg kb 5 cm átmérőjű levegőcső jön ki a hátából vagy a s*ggéből...
gondolkodtam azon, hogy a megértés az lehet, hogy menne, pl.: android rendszerben a hangtárcsázó, de egyéniséget lehetne-e nevelni egy programba valahogy?
Na most nem teljesen értem mit érzel te ebben a kérdésben problémának.
Az, hogy legyen egy kisméretű egység, amihez beszélni tudsz, és válaszol, ez már megoldott, az iPhone-kban lévő Siri pontosan ezt tudja.
A probléma az, hogy ez nem mesterséges inteligenca, hiszen abban még iszonyú gyerekcipőben járunk, hanem csak egy hangfelismerő, egy keresőmodul, és egy beszédszintetizátor kombinációja.
Olyat, mint a sorozatban van, még nagyon sokáig nem fogunk tudni létrehozni.
Erről a Siri-ről nem is hallottam még, elég jónak tűnik...
Azt tudom, hogy mesterséges intelligencia a jövő, csak hátha lesz valakinek valami jó ötlete ennek a beszéd projekt megvalósításához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!