Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Windows 7 kontra windows 8?

Windows 7 kontra windows 8?

Figyelt kérdés

Melyiket éri meg használni,melyik a jobb?

És mivel jobb?

Sok minden olvastam w8-ról kritikát/érveket

2013. jan. 1. 17:58
 1/5 anonim ***** válasza:
Én egy ideig használtam mindkettőt, de maradtam a 7-esnél. Szerintem a 8 is nagyon jó, csak hosszú win7 használat után nagyon nehéz megszokni, főleg hogy még csak aero (átlátszóság) sincs benne. Elég sokszor állt le hibaüzenettel (szerintem ez az új fajta kék halál akar lenni), végül ez miatt töröltem le. Én megvárnám legalább az első nagyobb frissítést (sp-t, ha lesz) hozzá.
2013. jan. 1. 18:14
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Alapegyenlet: windows 8 = windows 7 + metro

Ebből a windows 7 részt biztosan ismered, hiszen win2k óta javarészt változatlan. A metro a táblagépes/érintőképernyős felület, amit asztali gépen valószínűleg nem fogsz használni, mert a hagyományos programok ugyanazt a feladatot könnyebben, gyorsabban, kevesebb macerával és ismerősebb környezetben elvégzik.

Ha maradsz a hagyományos asztalon, akkor a windows 7 és a 8 ugyanazt nyújtja. A különbség a start menü léte vagy nem léte, de az megszokással vagy külső programmal egyaránt orvosolható a probléma.

A windows 8 akkor éri meg jobban, ha:

- érintőképernyőd van

- pénzért veszed legálisan (olcsóbb)

- 3D TV-d, monitorod van (WDDM 1.2)

- többmonitoros rendszered van (tálca mindenütt, jobb kezelés)

- szeretsz friss/új szoftvereket futtatni

- nem zavar, ha némileg eltér a megszokottól/alakítani kell rajta

A windows 7 akkor éri meg jobban, ha:

- ragaszkodsz a megszokott környezethez (start menü, desktop gadgetek stb.) és nem szeretsz buherálni

- régebbi hardvered van (pl. Radeon 4k és alatta videokártya, GF 7 és alatta videokártya)

- Kalóz vagy, és törekszer a könnyű és teljes értékű rendszerhez (Daz loader)

- Ellene vagy a Microsoft egyeduralomra törekvő, zárt rendszert kialakító magatartásának (windows store)

Véleményem szerint a kettő nagyjából egyenértékű, a választást tényleg az ízlés és a hozzáállás határozza meg, lévén, hogy mindkettő képes ugyanazt a feladatot ellátni, egyik sem jobb a másiknál.

2013. jan. 1. 18:21
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2013. jan. 1. 18:30
 4/5 anonim ***** válasza:
Kb. egyet értek a 2. válaszolóval :) Jól fel vázolta a szitut. Igazából én kb egy hete tolom win 8-al, és abszolút nincs vele semmi bajom. Sok kritikát olvastam róla, meg h sokan a metro miatt nem használják, pedig qrvára nem kell csinálni semmit a metro felülettel :D Rámész az asztalra, és full win7. Nekem a 8 sokkal jobban tetszik, divatosabb, modernebb, gyorsabb. Amik win 7en mennek, azok ezen is mennek kb 90-95%ban (találtam eddig 1-2 programot, ami nem ment). + több tesztet is meg lehet nézni pl játékok terén, meg gyorsaság terén.. mindent visz a 8 a 7hez képest :)
2013. jan. 4. 20:25
 5/5 anonim ***** válasza:
el kell engedni a startmenüt és áttérni a win8ra! megéri!
2013. jan. 6. 01:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!