Eltűntek a fájlaim és nem tudom megnyitni a mappákat, mit tegyek?
Bekerült egy másik kisebb winchester a gépembe, és arra átmásoltam a nagyobb vinyóról a kisebbre újratelepítés előtt a megőrízendő dolgaimat ( mp3, pdf és doc könyvek, flv videók stb.). Majd formálták a nagyobb winchestert és az lett kettéosztva, így lett C és E meghajtó. A D vannak a megőrízendő dolgaim. Ma meg akartam nyitni a D-n a zenemappáimat és nem engedte:hozzáférés megtagadva, és azt írja hogy üres mappa. A Zenemappáim közül nem az összes mappa üres csak minden harmadik kb., de meg sem tudom nyitni még Total Comm-rel sem. Rendszergazdát kér és jelszót,de nem adtam meg jelszót telepítéskor.
A Zenemappámom belül volt a Realpalyer mappa, és annak abban az összes mappát üresnek mondja. Továbbá az flv és midi fájlokat nem engedi áthelyezni. Tömörítem és mentem ki dvd-re ami megmaradt. A D-n a többi mappa mind nyitható,(könyvek és mp3), csak a Zenemappámon belül van gond. Az írásvédettséget nem engedi megszüntetni. Az E-n sincs még ilyen baj.
Nod 32 v.3. még semmit nem talált. Most futtatom még. Talán a realpalyer progi törlhetett? Mert csak ott van a baj. Mit csináljak??
Köszi most olvastam utána mit tud. Ment a zöld kéz.
A progi ingyenes és bonyolult?
Ismerősöm tette rendbe a gépet, én nem vagyok jártas annyira és nő vagyok.
Tegnap már egy kicsit későn volt ezért igyekeztem a legjobb progit ajánjani és rövid lenni.
Még megprobálhatod a következőket:
Tulajdonságok/biztonsági fül/speciális gomb->tulajdonos fül. Kijelölöd a profilodad
Ha nincs biztonsági fül, akkor:Sajátgép/eszközök/mappa beállításai/nézet fül->egyszerű fáljmegosztást megszünteted.
Amikor törlődik (eltűnik) egy fájl az fizikailag nem semmisül meg mindaddíg mig a lemez azon területére nem íródik, tehát visszafejthető!
Érdemes ezt figyelembe venni, ha eladja a gépet az ember erre is van megoldás a szabad terület törlése (wipe) gutmann módszerrel (R-wipe clean)ezt a katonaság használja, utána már nem lehet visszaállítani.
Szóval addíg ne igazán használd a merevlemezt, ne írjon rá!Van más gyorsabb program is. A getdataBack a legjobb megoldás csak nagyon lassú!
Ezért küldök neked egy programot amivel gyorsabban célhoz érsz, még telepíteni sem kell portable!
Jv16PowerTools.ez egy több funkciós eszköz és Magyar.
Fájleszközök / Fájlhelyreállító
Fájl keresés fülön beállíthatod hogy milyen fájltípust keressen. a *.* jelenti az összes fájlt. Ha Mp3 -at keresel írd ide *.mp3 ekkor csak mp3 -at keres így lerövidíti a keresés idejét!
A keresés ebben -nél adod meg hol keressen.Megdhatsz teljes meghajtót ,vagy mappát!
A többi beállítással finomíthatod (gyorsíthatod) a keresést!
Köszönöm a tippeket, sikerült megcsinálni a gépet.
Nem törlődtek a mappák tartalma csak üresnek írta a gép.
Amikor 2 éve újrarakták a gépem,akkor a pdf fájlokat nem tudtam megnyitni.
Tehát majdnem mindent úgy csináltam ahogyan írtad. És nem kellett használnom a fájlvisszaállító progit.
Azért írom ide, hogy másnak is segíthessünk.
Miután a mappák beállításainál a pipát kivettem a mappák egyszerű fáljmegosztás használatánál, utána megjelent a Biztonsági fül az adott objektumon.
Tehát a lépések: jobb klikk->tulajdonságok->Biztonsági fül->Speciális->Tulajdonos fül ->itt kijelöltem a nevem a rendszergazdák alatt és alul kipipáltam a a tulajdonosok cseréje az altárolókon és az objektumokon is.
Ekkor felugrott egy kis ablak az engedélyekkel kapcsolatban,hogy át akarom-e venni és OK vagy igen-re kattintok.
Így meg tudtam nyitni a mappákat amiket üresnek mutatott a gép. Miután hozzáfértem a mappákhoz, tele voltak az eltűnt fájlokkal és a méretük persze nagyobb lett.
Tehát nem törlődtek a fájlok, de legalább most már azt is tudom milyen progival és hogyan lehet visszaállítani, ha mégis valami törlődne véletlenül.
Még egyszer Nagyon Boldog Új Évet kívánok Neked és egyben mindenkinek. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!