Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Videokártyán hol lehet beállít...

Videokártyán hol lehet beállítani a shader-t?

Figyelt kérdés
Egy hozzászólásban írták hogy be kell állítani hogy ne szaggasson a GTA4." drivernél tapasztaltam mert ott be lehet állítani, hogy shader 1x vagy 2.0 legyen és ha 2.0 ra veszem akad a játék viszont ha 1x -en van akkor tökéletesen fut."Hol lehet ez beállítani?
2012. dec. 30. 17:45
 1/8 csacsi2 ***** válasza:

Videokártyán sehol! Ez a tulajdonsága, vagy tudja vagy nem. A játékban ha kissebre veszed akkor azért jó mert azt tudja, azaz kissebb grafikai megjelenítéssel bírja a kártyád. Ha leírnád a videokártyád típusát akkor tudnánk mit támogat. Nem árt az ilyen megjelenítéseknél (ezért az op rendszert is leírhatnád) tudni a directx verziót, mivel szorosan összefüggenek! Futtatásba: dxdiag

első oldalon a verzió és a képernyőnél a támogatott szolgáltatások pl Direct3D hogy engedélyezett -e!

Videokártyád beállításainál (pl.:Ati Catalyst Controll Center) meg hangolhatod a kártyád a minőség vagy teljesítmény irányába.

2012. dec. 30. 18:00
 2/8 A kérdező kommentje:

HD6750

Win7 Ultimate 32bit

Engedélyezve van megnéztem.

2012. dec. 30. 18:06
 3/8 A kérdező kommentje:
directx11 van
2012. dec. 30. 18:07
 4/8 csacsi2 ***** válasza:

Semmi baj a shader -el!Esetleg a Vsync miatt lehet. Nézz körül a Catalyst -beállításaiban pl Várakozás a függőleges frissítésre -kikapcs azaz mint a többinél állítsd kicsit a teljesítmény irányába!

[link]

Ajánlom még az API Specifikus beállításainál változtass. Nálam mindegyik játék máshogy reagál. pl.: a Mafia teljesen szétesik, ha a 32 bites Z-Puffer mélység be van pipálva! Próbálgasd!Használj Tripla bufferelést, így a képek váltása közt 3 képernyő lesz betöltve a memoriába, segítve a kirajzolást.

[link]

Játékoknál a grafikai megjelenítést húzd egy kicsit lejjebb (felbontás, minőségi beállítások, részletek)

A felbontás legyen az aztal felbontása. A Merevlemez töredezettsége és a háttérben futó folyamatok is okozhatnak akadást:

Töredezettségmentesíts, a vírusírtód fájlrendszervédelmét állítsd le addig, de a legtöbbnél van játék üzemmód. Ami nem kell ne fusson!

Ennyit tudok segíteni! Sok síkert!

2012. dec. 30. 18:24
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget most ki is próbálgatom amiket javasoltál.Bár nekem ez van de amiket írtál azok nagyrészt benne vannak.
2012. dec. 30. 18:36
 6/8 A kérdező kommentje:

Hát javult a dolog,de az a baj ha 50C°-ra felmegy a cpu hőmérséklete akkor szaggat nagyokat:(

azért köszi!!

2012. dec. 30. 19:06
 7/8 csacsi2 ***** válasza:

Sajnos az baj mert az 50 fok még nem sok (configból ítélve a proc.-t). Így valami gond van a processzorral. Helyedben lefuttatnék valamilyen tesztet és felkészülnék a legrosszabra!Nem festek ördögöt...

sok sikert és most remélem nem lesz igazam!

2012. dec. 30. 19:25
 8/8 A kérdező kommentje:
Everesten teszteltem már párszor, volt hogy 20 percen át és bírta a gyűrődést, csak annyi hogy 50 nél beszaggat.Persze tisztában vagyok vele hogy ez nem normális dolog és előbb utóbb ennek következményei lesznek de amíg megy addig nem bántom.A gépet a napokban tisztítottam ki bár nem volt vészes a dolog.Egyébként egy AMD Athlon X2 6000+-os ami AM2 szóval ha elszáll akkor az egész gépet cserélhetem:)Remélem bírja még egy darabig...
2012. dec. 30. 22:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!