Hogyan lehet mkv formátumú filmbe feliratot beleégetni?
Letöltöd és telepíted ezt a programot:
Elindítod az mkvmerge programot, "add gombbal hozzáadod a filmet és a kívánt feliratot, "start muxing" gombbal összefűzöd.
Isten mentsen beleégetni, az barbárság. Ráadásul MKV lényege a sok felirat csatorna ami kikapcsolható.
Itt van egy videó ilyesmiről:
http://www.youtube.com/watch?v=88HLAk98h0M
És ebben ezt használják:
(Meg VLC Player.)
Nem tudom konkrétan MKV miket támogat (van 4-5 féle felirat amit igen), SRT és ASS biztos.
Az MKV egy konténer fájl, nem kell ráégetni a feliratot, bele kell tenni a konténerbe.
Tehát, elindítod az mkvmerge programot.
"Add" gombra kattintva betallózod az mkv fájlt.
Input files-nél megjelenik a fájl, az alatta lévő track ablakban pedig a tartalma.
Megint rákattintasz az "add" gombra, és betallózod a felirat fájlt. A Tracks ablakban meg kell jelennie a feliratnak.
Alul a "browse" gombra kattintva megadod hogy milyen néven, és hova mentse az anyagot.
Katt a "start muxing gombra" és elkészíti.
A Tracks ablakban egyébként ki is szedhetsz belőle dolgokat, például felesleges hangsávot, feliratot, stb.
Ami előtt pipa van az benne lesz, ahonnan kiszeded a pipát, az nem lesz benne.
És ha a filmem 3d-s ? megcsináltam a leírt módon, de úgy a felirat szétcsúszik ha lejátszom 3d-be.
Tehát elindítom a filmet, ugye két képbe van, a felirat jó, átteszem 3d-be, a felirat meg szétcsúszik a képernyő két szélére. Van valami megoldás?
Éppen fordított helyzet igényébe futottam bele:
Konvertáltam az mkv-t mpg2-be és ráégette a feliratot.
Ez a kérdező problémájára azonnal megoldás mert a Tv-n ráégetett felirattal jelent meg és barbárság mert arról más már le nem veszi
Én eleve felirat nélkül szeretném de konvertálva bármi másba mint mkv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!