Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Milyen programmal és hogy...

Milyen programmal és hogy kell mozaikos képet csinálni?

Figyelt kérdés
Mármint sok kis képből csinálok egy nagyot, úgy hogy lekicsinyítek egy csomó képet és egymásra meg egymás mellé pakoom őket. Mik a lépések, hogy kell elkezdeni?
2009. aug. 24. 18:59
 1/5 A kérdező kommentje:
ha pl word-be csinálok egy ilyet akkor a végén hogyan kell "egyesíteni" hogy egy képnek tekintse az egészet, ne pedig sok kicsinek?
2009. aug. 24. 19:04
 2/5 anonim ***** válasza:

word?? inkább használj valami képszerkesztő progit photoshop a legelterjetebb de erre a célra bőven elég egy gimp is amelett h ingyenes is és egyszerű.

a lépések pedig:

megynitod az összes képet a gimpben és lekicsiníted őket aztán meg egy új lapot csinéálsz egnagyot oda átmásolod a megnyitott képeket ízlés szerint h hová és utána automatikus vágás h szép legyen ha túl nagy és mentés kész enyih. ez tök egyszerű dolog. de te sztem ugyse fogod érteni. de majd belejösz pár hónap múlva ha segít valaki. :)

2009. aug. 25. 00:57
 3/5 anonim ***** válasza:

Én úgy szoktam.hogy megnyitom a PhotoScape progit ,azon belül az OLDAL-t, és behúzigálom az egérrel a képeket egy sablonba.Ingyenes,magyar nyelvű,és sokunk kedvence ez a progi.

[link]

2009. aug. 25. 06:58
 4/5 A kérdező kommentje:
És a gimp-ben hogy kicsinyítem le a képeket?
2009. aug. 25. 12:33
 5/5 anonim ***** válasza:

gimben? fájl meghynitás, mitután megnyitottad a képet fent a menüben kép azon belül kép átméretezése és ott az elsőnél szélessgé magasság az eggiyk változtasd kissebbre a másik magától változik de a kettő mellet lévő kapcsot ne szedd ki aztán átméretezés enyih.

következővel ugynaezt megcsinálod és csinálsz egy új üres lapot fájl-->új, és oda beírod a méreteket attól függ mekkarát akarsz. és oda átmásolod az összes kis átméretezett képet. jobb klikk-->szerkesztés-->másolás (vagy egyszerűen CTRL+C) beillesztés (CTRL+V) v jobb klikk---> szerkesztés-->beillesztés. a képeket tudod mozgatni és mikor megvan egyszerűen mellékttintasz h fix legyen ahol egy horgony lesz és kész. ha minde kép megvan érdemes egy automatikus vágást csinálni h ha túl nagy a kép ez jobb klikk a képre---->kép--->kép automatikus vágása. enyih.

2009. aug. 25. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!