Nikolsz kérdése:
Egy . Img fájlt szeretnék megírni floppyra. Milyen program kell hozzá?
Figyelt kérdés
Van egy pár programom .img floppy képfájlban. Szeretném megkérdzni tőletek, hogy ismertek-e olyan programot amivel ezt meg lehet csinálni?2012. dec. 25. 15:37
1/4 djhell válasza:
.img fájlokat az ismert Nero író programmal tudsz megirni CD-re, DVD-re valamint BLUE-RAY-re. Nem tudom, hogy mit szeretnél és milyen méretben mozgatni, de a floppy nem bizonyul jó megoldásnak, hiszen nagyon kicsi a tároló kapacitása, nem mellesleg már elavult technológia és nem nagyon használják. A floppy-ra nem írni, hanem másolni kell a fájlokat, ezt úgy viheted végbe, hogy az általad használt fájlkezelőben simán a floppy meghajtójára húzod a fájlokat amit rá szeretnél másolni. Ha rosszul értelmeztem a kérdést, akkor tedd fel másként a kérdést, hátha sikerül megoldani :)
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm válszod, és kérdésem jól értelmezded. Valójában a konkrét bajom hogy a gépeme .img formátumban tárolok egy csomó régi Windows telepítő floppyképfájljait, VirtualBoxon teszteltem és mindegyik jó, ezért szeretném őket kiírni, mert a garázsban még ott vannak "őskövület" gépeim, melyeket szeretném feléleszteni, de csak a floppy meghajtók maradtak belőlük. Visszatérve tehát ezért kerestem programot, hogy mert pl:w311lemez1.img fájlokban vannak.
2012. dec. 28. 01:33
3/4 djhell válasza:
Ez esetben jobb lesz, hogyha letöltöd például a DaemonTools-t, a program létrehoz egy virtuális meghajtót, oda berakod a képfájlt, majd a meghajtón megjelennek a fájlok, és azokat másolod fel floppyra simám áthúzásos módszerrel, mivel a Nero nem tud semmilyen floppyval kapcsolatos műveleteket végezni :)
4/4 A kérdező kommentje:
Hálásan köszönöm!!! SIKERÜLT!!!
2012. dec. 31. 10:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!