MP3 fájltömörítő programot tud ajánlani valaki?
Tehát van egy 250MB os MP3 fájl amit le szeretnék tömöríteni 200MB alá
meg lehet ezt egyáltalán csinálni?
ha mondjuk 320-as akkor simán csinálhatsz belőle 196-ost,
programnak meg elég jó és hozzá ingyenes: Audacity
és így sokat romlik a minőség?
320-as de a minőségnek vhogy meg kellene maradnia
az MP3 már eleve egy veszteségesen tömörített formátum.
Ha tovább zsugorítod, akkor romlik a minőség még jobban.
megnyitod, exportálod, meghallgatod, eldöntöd
most ennél többet mit lehet erre mondani?
a minőségnek valahogy meg kellene maradni de azért akármekkora a fájl, férjen el bárhol ahol akarom, hát ez nem így megy sajnos
próbáld ki, 100%, hogy érzékelhető lesz a különbség, de az nem hogy zavaró is
Az mp3 -as zenék tömörítésének alsó határa 128 kb/s az interneten fellelhető zenék 90%-át ennyivel tömörítik.E fölé menni fölösleges, sokan csak a hozzáértés hiánya miatt tömörítik nagyobb bitrátával.Nyugodtan tömörítheted ennyivel.Nem csak a zenéket, hanem DVD filmeknél a hangsávot is nagyon sokan 128kb/s al konvertálják mp3-ba,a videósávot meg például akár Xvid-be...
Én minden nap hallgatok zenét, amikor a munkába utazom.Hordozható mp3 lejátszóm van és bátran ajánlom a 128-as tömörítést, a zenéim 95% ilyen tömörítésűek.
Nincs több érvem............Üdv. B.U.É.K.!!!!!!!
"az interneten fellelhető zenék 90%-át ennyivel tömörítik"
na jó, csakhogy az internet nem csak a youtube-ból áll, ez azért egy csöppet túlzás
egyébként meg sok különbség van mondjuk az ~1000, 320, meg a 128 között, és ez hallatszik is
Ma már a youtube videóknak AAC formátumú a hangsávja. A gyakorlati tapasztalat viszont az, hogy a filemegosztó oldalakról ( wa.ez, ill. torr...)letöltött mp3-as zenéket legtöbbször 128-al tömörítik.Persze a magukat "igényes"-nek tartók előszeretettel tömörítik 320kbs-al. Ezzel nincs is semmi baj, hiszen biztos, hogy jobb minőséget kapunk a 128kbs-tól.De az is igaz, hogy a különbséget az emberi füllel nem igazán lehet észrevenni.
De erről inkább a kérdést feltevőt lehetne megkérdezni.Mindenesetre az is jelzés értékű, hogy a legtöbb audio vagy video konvertáló program "gyári" mp3-as alapbeállítása: 16-32 bites mintavétel, 44100Hz és 128kbps.Mindenkinek szive joga ezektől bármelyik irányban eltérni.
igaz, de:
"De az is igaz, hogy a különbséget az emberi füllel nem igazán lehet észrevenni. "
Hát, csak egyszer kell kipróbálni, és akkor meghallod.
Nem vagyok túl igényes zene terén, de a 128 karcolja a fülemet a jobbakhoz képest.
A kérdés meg szerintem már nem is aktuális, biztos megoldotta valahogy..
Én 128 és 256 kbps között is hallok egy minimális különbséget,de hozzá tenném hogy már ovodás koromban is a zenehallgatással voltam elfoglalva a játékok helyett:D
A fájlt lecsökkentettem 320-ról 256-ra és a problem megoldódott
Kösz a válaszokat,és buék:)
Összegyűjtöttem pár programot ahol az alapbeállítás mp3-om tömörítés esetén 128 kbps. Egyébként nem tartom magam vájt fülűnek, de a zenehallgatáson túl még annyi közöm van a zenéhez, hogy egy Yamaha DD55-ös elektromos dobot szoktam püfölni a saját szórakoztatásomra. http://www.youtube.com/watch?v=VM0QUS1TkTo
A programok:
SUPER © - Simplified Universal Player Encoder & Renderer
Freemake Audio Converter 1.1.0.10
Audacity
XMedia Recode
AviDemux
AVCWare.Video.Converter.Ultimate.6.5.2.0321 (48000Hz)
Any DVD Converter Professional 4.0.5 Multilingual
WinX HD Video Converter Deluxe
DVDFab 9.0.1.1 (48000Hz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!