Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » MP3 fájltömörítő programot...

MP3 fájltömörítő programot tud ajánlani valaki?

Figyelt kérdés

Tehát van egy 250MB os MP3 fájl amit le szeretnék tömöríteni 200MB alá

meg lehet ezt egyáltalán csinálni?

2012. dec. 24. 13:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

ha mondjuk 320-as akkor simán csinálhatsz belőle 196-ost,

programnak meg elég jó és hozzá ingyenes: Audacity

2012. dec. 24. 13:23
 2/11 A kérdező kommentje:

és így sokat romlik a minőség?

320-as de a minőségnek vhogy meg kellene maradnia

2012. dec. 24. 13:26
 3/11 anonim ***** válasza:

az MP3 már eleve egy veszteségesen tömörített formátum.

Ha tovább zsugorítod, akkor romlik a minőség még jobban.

2012. dec. 24. 13:36
 4/11 anonim ***** válasza:

megnyitod, exportálod, meghallgatod, eldöntöd

most ennél többet mit lehet erre mondani?

a minőségnek valahogy meg kellene maradni de azért akármekkora a fájl, férjen el bárhol ahol akarom, hát ez nem így megy sajnos

próbáld ki, 100%, hogy érzékelhető lesz a különbség, de az nem hogy zavaró is

2012. dec. 24. 13:38
 5/11 anonim ***** válasza:

Az mp3 -as zenék tömörítésének alsó határa 128 kb/s az interneten fellelhető zenék 90%-át ennyivel tömörítik.E fölé menni fölösleges, sokan csak a hozzáértés hiánya miatt tömörítik nagyobb bitrátával.Nyugodtan tömörítheted ennyivel.Nem csak a zenéket, hanem DVD filmeknél a hangsávot is nagyon sokan 128kb/s al konvertálják mp3-ba,a videósávot meg például akár Xvid-be...

Én minden nap hallgatok zenét, amikor a munkába utazom.Hordozható mp3 lejátszóm van és bátran ajánlom a 128-as tömörítést, a zenéim 95% ilyen tömörítésűek.

Nincs több érvem............Üdv. B.U.É.K.!!!!!!!

2012. dec. 26. 04:54
 6/11 anonim ***** válasza:

"az interneten fellelhető zenék 90%-át ennyivel tömörítik"

na jó, csakhogy az internet nem csak a youtube-ból áll, ez azért egy csöppet túlzás

egyébként meg sok különbség van mondjuk az ~1000, 320, meg a 128 között, és ez hallatszik is

2012. dec. 26. 20:17
 7/11 anonim ***** válasza:

Ma már a youtube videóknak AAC formátumú a hangsávja. A gyakorlati tapasztalat viszont az, hogy a filemegosztó oldalakról ( wa.ez, ill. torr...)letöltött mp3-as zenéket legtöbbször 128-al tömörítik.Persze a magukat "igényes"-nek tartók előszeretettel tömörítik 320kbs-al. Ezzel nincs is semmi baj, hiszen biztos, hogy jobb minőséget kapunk a 128kbs-tól.De az is igaz, hogy a különbséget az emberi füllel nem igazán lehet észrevenni.

De erről inkább a kérdést feltevőt lehetne megkérdezni.Mindenesetre az is jelzés értékű, hogy a legtöbb audio vagy video konvertáló program "gyári" mp3-as alapbeállítása: 16-32 bites mintavétel, 44100Hz és 128kbps.Mindenkinek szive joga ezektől bármelyik irányban eltérni.

2012. dec. 26. 22:39
 8/11 anonim ***** válasza:

igaz, de:

"De az is igaz, hogy a különbséget az emberi füllel nem igazán lehet észrevenni. "

Hát, csak egyszer kell kipróbálni, és akkor meghallod.

Nem vagyok túl igényes zene terén, de a 128 karcolja a fülemet a jobbakhoz képest.

A kérdés meg szerintem már nem is aktuális, biztos megoldotta valahogy..

2012. dec. 26. 23:31
 9/11 A kérdező kommentje:

Én 128 és 256 kbps között is hallok egy minimális különbséget,de hozzá tenném hogy már ovodás koromban is a zenehallgatással voltam elfoglalva a játékok helyett:D

A fájlt lecsökkentettem 320-ról 256-ra és a problem megoldódott

Kösz a válaszokat,és buék:)

2012. dec. 28. 10:05
 10/11 anonim ***** válasza:

Összegyűjtöttem pár programot ahol az alapbeállítás mp3-om tömörítés esetén 128 kbps. Egyébként nem tartom magam vájt fülűnek, de a zenehallgatáson túl még annyi közöm van a zenéhez, hogy egy Yamaha DD55-ös elektromos dobot szoktam püfölni a saját szórakoztatásomra. http://www.youtube.com/watch?v=VM0QUS1TkTo

A programok:

SUPER © - Simplified Universal Player Encoder & Renderer

Freemake Audio Converter 1.1.0.10

Audacity

XMedia Recode

AviDemux

AVCWare.Video.Converter.Ultimate.6.5.2.0321 (48000Hz)

Any DVD Converter Professional 4.0.5 Multilingual

WinX HD Video Converter Deluxe

DVDFab 9.0.1.1 (48000Hz)

2012. dec. 29. 18:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!