Vettem egy gépet amin linux van. A billentyűzeten magyar ékezetes betűk nincsenek feltüntetve. Ez nem is zavar. Viszont az eladó azt mondta, hogy ha windows-t teszek rá akkor a billentyű kiosztás megváltozik. Érdekelne mi az oka?
"...az eladó azt mondta... Érdekelne mi az oka?"
Annak, hogy ezt mondta, alkalmasint az az oka, hogy nem szeret fontoskodni ugyan, de feltűnően ért a témához...
Mind a linux, mind a Windows létező szabványokhoz tartja magát. Ha winesítés után meg talál változni a kiosztás, majd szépen ugyanazt állítod be, ami linuxban bevált.
Ha belegondolsz, a kiosztásnak egyrészt a billentyűzethez kell igazodnia, nem pedig az oprendszerhez, amihez semmi köze, másrészt beállíthatónak kell lennie, hiszen bármikor rátehetsz a gépre egy új klaviatúrát.
Nem mintha ez világossá tenné előttem, minek Windowsra cserélni a linuxodat, de a te dolgod...
"Ha win-en is állítható a kiosztás miért kellene matricázni és miért kellene billentyűzetet venni?"
Kissé lassan küldtem be az előző hozzászólást, ezért nem vettem észre, hogy közben újat kérdeztél. Éppen a szabad állítgathatóság miatt hasznos a matricázás: Bátran beállíthatsz olyan kiosztást is, amely eltér az eredetitől, ezt korrigálod a matricával. Másfelől a szíved joga, hogy kézhezállóbb billentyűzetet vegyél, ekkor meg miért ne állíthatnád be az annak megfelelő kiosztást?
Lecserélni nem feltétlenül szeretném de nem értek hozzá. A gép tesómnak lesz aki még annyira sem ért hozzá. A netkapcsolatot sem tudom összehozni a wifi-t még úgysem. Sok jót hallottam a linuxról de ha segítesz a netkapcsolat beállításában lehet hagyom.
A gépen nincs ékezetes betű. Külföldről behozott cucc. Azt mondod, hogy ha win-t rárakom nem lesz gond a billentyűzettel? Ez tuti?
Summázom: tehát én úgy gondoltam, hogy ha a win-t felrakom akkor pl. a T betű helyére a B kerül, az I betű helyére a K és az egész billentyűzet összekeveredik és matricázhatom át az egészet. Mivel az összes betűt megkaptam, ingyen a matricákat.
Abszolút rosszul gondolom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!