újra raktama gépem és két particiót állítottam be 120gb a vinyóm így eltt egy 80 meg agy 40gb elvielg a 80gb ra telepítettem a windowst még is a 40est látoma és a 80gb nem is látom csk egyetet dob ki mi lehet a baj?
Ebből semmivel sem tudtunk meg többet, mint az előző kérdésedből. Fogalmunk sincs az összetett folyamatról, amit te elintézel azzal, hogy "újra raktam". Mi a fészkes fenének kérdeztem vissza bármit is, most már bánom. Továbbra sincs lövésem se, mi a teendő, de mindegy is, most búcsút intek a Hálónak, van egyéb dolgom is.
Jó tanácsként:
Ezek után is hiába írod be, hogy "újra raktam, most hetvenet látok", "újra raktam, most százkettőt látok", semmivel sem közölsz többet a problémáról. Azt meséld el, hogy mit csináltál a partíciós matatáskor, vagy azt, hogy hogyan próbáltál a láthatatlan partíció nyomára bukkanni, akkor hátha valakinek lesz tippje.
"Ha meg nemtudsz rá választ adni minek írsz ide?"
Tudod mit? Segíteni akartam. Értelmes kérdező esetén már az is segítség lett volna, hogy a kérdése értelmezhetetlen, amíg a legszükségesebb ismereteket homályban hagyja. Nálad ez leugatásnak számít, és még te vagy megsértődve azért, mert nem vettük észre a nagy arcod mögött, hogy azt sem tudod, miről beszélsz.
Mendegél az undok kismalac az erdőben, szembejön a jótündér.
-- Szia, kismalac! Ma jó napom van, teljesítem egy kívánságodat!
-- Dögölj meg...
Először is: ha nem értesz hozzá, ne nyúlj bele fontosabb beállításokba, partícionálással meg ne is próbálkozz.
De már itt a baj, így a következő van:
Legutolsó bejegyzés szerint újraraktad, 90est látsz, mást nem. Nos, ezen a 90esen van a Windowsod jó eséllyel. Bár leellenőrizni egyszerű: van-e Windows nevű mappa azon a meghajtón?
Azt a "100 megás valamit" nem látod, ez normális, az csak a rendszer számának fentartott hely, nem kell látnod.
Viszont szerintem a rendszert te a nagyobb partícióra raktad. A másik partíciót pedig vagy rossz fájlrendszerre formáztad, vagy le se formáztad külön, csak szabad helyként hagytad.
Amit javaslok: csináld újra. Formázd az egész lemezt, így lesz rajta 120 szabad hely. A partícionáláskor ezt fogja írni. Ezután készítsd el az első partíciót, a 40 gigást. NTFS rendszerre formázd.
Ha ez kész, készítsd el a másik partíciót, a 80 gigást. Ezt is NTFS-re formázd.
Ha ez kész, a rendszert a 40 gigásra telepítsd.
Ezek után mennie kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!