Az XP SP3 serice pack fájljai kellenek-e a Windows könyvtárban a telepítés után?
Első válaszoló jól írja.
Mivel látom kevés a hely a C: -n ezért gondoltam figyelmedbe ajánlom a felesleges könyvtárak törlését.
CSAK HA ÉRTESZ HOZZÁ VALMELYEST!
Vannak praktikák a C: meghajtó "szűkítésére".
Pl.: Helyezd át a dokumentumok mappát, a TMP könyvtárat
A megoldások többsége köztes megoldás pl a C:/ Windows / installer mappa törlése gondot okozhat újtratelepítéskor / Levakaráskor!!!
Vannak nem problémás megoldások is pl. Ne legyen lapozófájl a c: meghajtón.
Prefetcher -szolgáltatás kikapcsolása.
Rendszervisszaállítás kikapcsolása
win könyvtár karcsúsítása
Töröld az összes $ jelü mappát kivéve a $hf_mig$-t!
Telepítéskor ne a C: -re telepíts, hanem másik partícióra
stb.
Nekem csak egy 6GB -os HDD -van C -nek ezért is mentem bele ezekbe. Jelenleg 2.33 Gb hely foglat. amellett, hogy rengeteg program van feltelepítve. Ezért is preferálom az utóbbi időben a portable programokat!
UI.: Csak akkor módosíts ilyeneket, ha biztos vagy a dolgodban. Én használok visszaállító progit (Acronis True Image Home), így ha elszúrnék valamit (nem szokásom, de előfordulhat) nem probléma!
Mástkülönben elég annyi amit az első hozzászóló írt!
C-n legyen csak a rendszer és a progik, minden egyéb saját cucc kerüljön át D-re vagy R-re.
Jogosultság megosztás.
Egyébként ne piszkálj bele a rendszerbe, abból csak a Ccleaner törölhet felesleges fájlokat.
Köszönöm a válaszokat. Nem vagyok komolyabban jártas, ezért csak nagyon óvatosan tennék valamit.
2. válaszadó:
A Prefetch szolgáltatás máshova is rak dolgokat? Az ilyen nevű könyvtár csak néhány megás. A lapozófile már a D: meghajtón van. A $ kezdetű könyvtárak sem nagyok. A dokumentumok esetében a MyDocuments könyvtárra gondoltál?
3. válaszadó:
A CCleaner egy önálló program, amit le kell tölteni?
Prefetch szolgáltatás csak ide pakol.
c:\WINDOWS\Prefetch\
Igen a my dokuments mappa
1) Dokumentumok mappa áthelyezése
Jobb klick tulajdonságok áthelyezés
2)Lapozófájl nem kell
sajátgép jobb klick tulajdonságok specilális fül ... virtuális memória/beállítások speciális/módosítás: ne legyen lapozófájl!(ne felejts utána beállítást megnyomni!)Pc újraindítás
3)Tisztítók:
CCleanert ajánlom, még nem okozott gondot és ingyenes!
van telepítős és hordozható változata4
4.Tmp és temp ideiglenes mappák helyének megváltoztatása
sajátgép jobb klick tulajdonságok környezeti változók.Itt add meg a tmp és temp mappa elérési útvonalát! (úgy mint a dokumentomoknál rakd át oda ahol van szabad hely, ennél készíts neki könyvtárat)
Ha nem akarsz belefolyni, használd a CCleanert, ingyenes!
ajánlom hozzá a CCenchacert, kibővíti az alkalmazások listáját a CCleaner -ben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!