Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogy tudom leszedni a windows...

Hogy tudom leszedni a windows 7-et, XP-t szeretnek felrakni?

Figyelt kérdés
Tudom a sima valaszokat,de nem lehet regebbi programot telepiteni a gepre,nem engedi.A boot-ban sem talalom,hogy lehet atallitani a gepet,hogy lemezrol induljon.Miert nem lehet leszedni a gyarilag felrakott OP rendszereket?
2012. dec. 12. 12:28
 1/10 anonim ***** válasza:

"A boot-ban sem talalom,hogy lehet atallitani a gepet,hogy lemezrol induljon" - ez a kulcs a kérdésedre.

BIOS - ban be kell állítani hogy CD-ről bootoljon a gép, WINDOWS XP telepítőlemez be,és indulhat a telepítés.

2012. dec. 12. 12:33
 2/10 Jenci ***** válasza:
Olyan nincs,hogy nem lehet.Ha be van állítva a boot sorrend,akkor már csak "sima" formázás és telepítés.Egyébként mennyire régi programot nem akar telepíteni?
2012. dec. 12. 12:33
 3/10 Komplikato ***** válasza:
Amit nem lehet rátelepíteni ahhoz DOS emulátor kell, nem XP. :P
2012. dec. 12. 13:23
 4/10 A kérdező kommentje:
Azt én is tudom,hogy a bootban be kellene állítani azt,hogy cd-ről induljon,de egyszerűen nincs ilyen beállítás a boot menüben.Most kivettem a merevlemezt,betettem egy másik gépbe,formáztam,még a másik gépben rátelepítettem az XP-t,visszaraktam a laptopba,de így sem tölti be az XP-t,keresi a win 7-et,de nem találja.Nem indul el.Persze most,hogy törölve van és tulajdonképp nincs rajta op rendszer,nincs boot menü sem.Azért még próbálkozom.Nehéz megszabadulni az újabb op rendszerektől,mióta úgy rakják rá,hogy le sem lehet szedni.Nincs lemez hozzá,se op rendszer,se driverek.
2012. dec. 12. 15:04
 5/10 A kérdező kommentje:
Most ott tartok,hogy a merevlemezen nincs semmi és nem is fogad el semmit,nem olvassa be az op rendszer cd-t.Nem tudom,mit tegyek.HELP!
2012. dec. 12. 16:44
 6/10 Jenci ***** válasza:
Milyen laptopod van?
2012. dec. 12. 17:46
 7/10 anonim ***** válasza:

Másik telepítő lemezzel próbálnám.

1.Üres a HDD - mint írtad.

2.Ezért nyilván külső eszközről bootolhat - csak!

3.W7 telepítőt tennék a CD(DVD) meghajtóba - próbára.

4.Ha erről telepít,és működőképes Op.rendszer lett , a BIOS-ban átállítanám az AHCI módot IDE(natív IDE) állásba az XP telepítéséhez.

5.Ha a 3. nem teljesül úgy CD(DVD) meghajtó csere.

2012. dec. 12. 19:04
 8/10 A kérdező kommentje:

Toshiba sattellite L750D/L755D laptopról van szó.Nagy nehezen sikerült a win 7-et visszarakni.Nem az eredetit,egy másikat,amihez nincs kód,de ez a legkevesebb.A BIOS-ban nem találok olyan beállítást,amit írtál(más is ezt mondta).Egyszerűen nincs ilyen beállítás.Leírom,hogy mit látok,ha belépek a Bios-ba.

repair your compuer

safe mode

safe mode with networking

safe mode with command prompt

enable boot logging

enable low resolution video

last known good configuration

directory services restore mode

debugging mode

disable automatic restart on system failure

disable driver signature enforcement

start windows normally

Ez minden.

2012. dec. 13. 00:50
 9/10 anonim ***** válasza:

Amit leírtál az nagyon gáz. Ezen a gépen nyilvánvalóan egy előtelepített W7 volt, és a HDD teljes formázásával a helyre állító partíció is elszállt.

XP - t erre a gépre valószínűleg nem fogsz tudni telepíteni(korrektül),nem található a neten ehhez driverset.

W7 32/64 - hez van.

A boototolás módja ill. ilyen szűk lehetősége is meglepő.

No de ez van...

Tégy rá egy legális W7-et és enjoy :-)) .

Ennyi...

2012. dec. 13. 17:07
 10/10 A kérdező kommentje:
Jól látod,ez történt.Azóta sikerült megoldani,hogy legalább a win7-et visszarakjuk.Nem az eredetit,egy másikat,de legalább működik a laptop.Elég kacifántos volt az is,de összejött.Valószínűleg xp nem fog menni erre a gépre,marad a win 7,de már megtaláltam , hogy lehet virtuális xp-t futtatni win 7 alatt.Most egyenlőre az sem kell,de legalább van rá lehetőség.Köszönöm a segítséget!!
2012. dec. 14. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!