Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » CCleaner? Hülye vagyok hozzá...

CCleaner? Hülye vagyok hozzá IS :D Hogy indítsam el?

Figyelt kérdés
Amik be vannak pipálva hagyjam mind és tisztítás, vagy érdemes valahonnan pipát kivenni ?

2012. dec. 12. 11:13
 1/9 anonim ***** válasza:
az alapbeállítás bőven elég ha nem értesz hozzá
2012. dec. 12. 11:14
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszi, hát semmit sem akarok elrontani, de mégis takarítson egy kicsit :)

Akkor indítom is :)

2012. dec. 12. 11:29
 3/9 csacsi2 ***** válasza:

Jellemzője a ccleanernek, hogy nem egy mélytakarító progi, viszont nem okoz gondot. Ami gondot (beállítások elvesztését jelenti) arra figyelmeztet. Én egy kibővített CCleaner-t használok esetenként (CCenchacer: [link] )

hogy mélyen takarítson, de még így sem okozott problémát!

ui.: Nem célszerű sűrün mélyen takarítani, az is lassíthat egy időre! Amúgy az első válaszoló, ha nem értesz hozzá maradj az alap beállításokon!!!

2012. dec. 12. 11:38
 4/9 A kérdező kommentje:
OK, köszönöm csacsi:) És mennyi időközönként célszerű használni akár az alapot is ? CSak akkor ha érzem a gép belassult ?
2012. dec. 12. 11:49
 5/9 csacsi2 ***** válasza:

a számítógép karbantartása függ a használattól, főleg ha sokat netezel, konvertálsz stb.

Több részre osztható a dolok (csak egyszerűen).

1, (fájlrendszer) Az ideiglenes fájlok felhalmozódnak.

2.) regiszter (sok felesleges bejegyzés lassítja)

3.) Fizikai elhasználódás Írás /olvasás során töredezik a merevlemez töredezettségmentesíts)

Elég ha érzékeled a lassulást akkor kb hetente egyszer, de használattól függ. (Alapelv ami működik ne piszkáld).

A sok böngészéstől a böngészők lassúlhatnak be. Ilyenkor a Ccleanerben , ha nyomsz egy jobb klikket az (pl.:Mozzila firefox) alkalmazáson és választod a tisztítást akkor csak azt pucolja ki!

csak egy példa. Windows egyik szolgáltatása a prefetch-er. Ez azt szolgálja, hogy előtölti az adatokat és gyorsabban indúl el a gép / programok. Egy idő után feltorlódik és inkább lassítja! CCleaner ezt kitakarítja, viszont ilyenkor újra kell tegye a fájlokat ami szintén egy kis időveszteség. Szóval olyan mérleg alapon.

2012. dec. 12. 12:00
 6/9 A kérdező kommentje:

Oh , köszönöm a részletes leírást csacsi, akkor ezen átrágom magam amit írtál :D Én csak otthon használom a gépet este, nem is minden nap , meg nem is túl régi, de most fejembe vettem, hogy nem rakok , töltök rá minden marhaságot, ezzel sem lassúl, és láttam , hogy rajta van ez a ccleaner, na mondom akkor utána nézek mi ez, és jónak tűnik.

Ami nem kell minek legyen ott. De nekem elég akkor havonta használni sztem.

2012. dec. 12. 12:15
 7/9 csacsi2 ***** válasza:

Csak finoman. Ha lassúl takaríts!

Amire érdemes odafigyelni az a telepítések. A windows nagyon sok esetben nem jól uninstallálja ezért érdemes telepítő / eltávolító programokat használni amik telepítés közben figyelik a rendszeren elhelyezett fájlokat, regiszter bejegyzéseket ilyen pl.: az Uninstall tool (újabbik) és a total uninstall ezekből indítva a telepítést biztosan eltávolítja azokat.

2012. dec. 12. 12:43
 8/9 anonim ***** válasza:
Kevés memóriával, sokat netezve akár naponta is lehet Cclenaerrel takarítani. Különösen, ha Chrome a böngésződ, mert az begyűjti az összes netes szemetet.
2012. dec. 12. 13:50
 9/9 A kérdező kommentje:
Mondjuk nem épp kicsi, 8 GB a memóriám, mármint a gépnek, de valóban Chrome-ot használok . Akkor időközönként takarítok !
2012. dec. 12. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!