CCleaner? Hülye vagyok hozzá IS :D Hogy indítsam el?
Köszi, hát semmit sem akarok elrontani, de mégis takarítson egy kicsit :)
Akkor indítom is :)
Jellemzője a ccleanernek, hogy nem egy mélytakarító progi, viszont nem okoz gondot. Ami gondot (beállítások elvesztését jelenti) arra figyelmeztet. Én egy kibővített CCleaner-t használok esetenként (CCenchacer: [link] )
hogy mélyen takarítson, de még így sem okozott problémát!
ui.: Nem célszerű sűrün mélyen takarítani, az is lassíthat egy időre! Amúgy az első válaszoló, ha nem értesz hozzá maradj az alap beállításokon!!!
a számítógép karbantartása függ a használattól, főleg ha sokat netezel, konvertálsz stb.
Több részre osztható a dolok (csak egyszerűen).
1, (fájlrendszer) Az ideiglenes fájlok felhalmozódnak.
2.) regiszter (sok felesleges bejegyzés lassítja)
3.) Fizikai elhasználódás Írás /olvasás során töredezik a merevlemez töredezettségmentesíts)
Elég ha érzékeled a lassulást akkor kb hetente egyszer, de használattól függ. (Alapelv ami működik ne piszkáld).
A sok böngészéstől a böngészők lassúlhatnak be. Ilyenkor a Ccleanerben , ha nyomsz egy jobb klikket az (pl.:Mozzila firefox) alkalmazáson és választod a tisztítást akkor csak azt pucolja ki!
csak egy példa. Windows egyik szolgáltatása a prefetch-er. Ez azt szolgálja, hogy előtölti az adatokat és gyorsabban indúl el a gép / programok. Egy idő után feltorlódik és inkább lassítja! CCleaner ezt kitakarítja, viszont ilyenkor újra kell tegye a fájlokat ami szintén egy kis időveszteség. Szóval olyan mérleg alapon.
Oh , köszönöm a részletes leírást csacsi, akkor ezen átrágom magam amit írtál :D Én csak otthon használom a gépet este, nem is minden nap , meg nem is túl régi, de most fejembe vettem, hogy nem rakok , töltök rá minden marhaságot, ezzel sem lassúl, és láttam , hogy rajta van ez a ccleaner, na mondom akkor utána nézek mi ez, és jónak tűnik.
Ami nem kell minek legyen ott. De nekem elég akkor havonta használni sztem.
Csak finoman. Ha lassúl takaríts!
Amire érdemes odafigyelni az a telepítések. A windows nagyon sok esetben nem jól uninstallálja ezért érdemes telepítő / eltávolító programokat használni amik telepítés közben figyelik a rendszeren elhelyezett fájlokat, regiszter bejegyzéseket ilyen pl.: az Uninstall tool (újabbik) és a total uninstall ezekből indítva a telepítést biztosan eltávolítja azokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!