Vettem egy Acer laptopot a fiamnak. A beüzemelésben kérnék segítséget. Linuxos. Egy cd-t is adtak hozzá. Ajándékba lenne, de én nem értek hozzá. Valaki írna róla pár sort?
Kérdező, ne hagyd bántani a linuxot.
VAN TÜRELMED MEGTANITANI??
Bocs, nem voltam itt...
Egyrészt: Minek megtanítani a linuxot, pont olyan kezes, mint a win.
Másrészt: A Linpust nem ismerem, de túl sok jót még nem hallottam róla, inkább valami használatosabb disztróval (pl Ubuntu) érdemes kísérletezni arra a kis időre...
Indításkor benne volt a live-CD? A szokásos metódus az, hogy a rendszer a CD-ről szépen bebootol, és valami szövegben közli az esetleges egyéb tudnivalókat, illetve, hogy hogyan telepíthető véglegesen. Amúgy bármiféle dokumentációban nincs szó az indításról? Rendszerint csak a "root" szó begépelése vagy efféle szokott lenni, ha kell egyáltalán, de az ilyen pompásan telepített rendszertől minden kitelik. Azért a fene vigye el, egy rendes linux úgy indul, mint a kisangyal, ez így csak arra jó, hogy powe_rnek legyen igaza... vélhetőleg eleve arra szolgál, hogy a M$ ölelő karjaiba riasszanak. Ha nem találod a nyitját, tegyél rá egy Ubuntut vagy Linux Mintet, akkor rendes grafikus képernyőn, parasztlogikával is kiokoskodhatod a lényeget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!