Hogyan lehet megállapítani hogy egy videó fájl az mp4-es vagy flv?
Érdekesség képpen átneveztem egy letöltött flv fájlt .mp4 kiterjesztésűvé, de SMPlayer is és VLC Player is simán lejátszotta mindenféle csuklás nélkül.
Az most egy dolog, hogy ezek a videó lejátszók felismerik kinyitás közben a file igazi típusát de én kíváncsi vagyok, hogy hogyan lehet megállapítani egy videó fájlról utólag, hogy az mp4-es vagy flash?
Megnéztem a Video media codec információt, de semmi különösebb eltérést nem látok, az flv vagy flash fileok codec infójában semmi sem utal arra, hogy valami közük lenne flash-hez.
Komplikato, köszönöm a válaszod, tulajdonképpen azért foglalkoztat engem ez a probléma, mert elég sok FLV videó fájlom van és azon tűnődök, hogy hány évig fogom tudni ezeket lejátszani, nem vagyok abban biztos, hogy a flash fájlok olyan hosszú életűek lesznek mint az mp4-ek. Nem is inkább a magukról a média fájlokról beszélek hanem a lejátszók kompatibilitásukról a jövőben.
Végül is sok mai set top box le tud játszani mp4-es fájlokat, de szinte egyikhez sem írták, hogy FLV fileokat is le tud játszani.
Szia.
He belenézel egy hexa editorral (vagy bármivel ami nem játsza le, de meglehet vele nyitni a filét, pl jegyzettömb), akkor azonnal látszik az eltérés :
mp4-ben : ftypmp42
flv-ben : FLV
a fájl elején.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!