Melyik operációs rendszert rakjam fel?
Sziasztok! Eddig a laptopomon Windows 7 volt, de az utóbbi hetekben kemény munkába kezdtem vele, és van egy pár gond a Windows 7-el. Első számú bajom hogy nem pörög rendesen. Felmelegszik, hangoskodik, fagy. És ez elég nagy lemaradást okoz a többiekhez képest. Sokszor nagyon lassú, és a töltéssel se bánik valami jól, a szokottnál hamarabb lemerül. Gyárilag Windows Vista volt rajta de azzal is gyakorlatilag ugyan azokat produkálta mint a Windows 7 csak 2x olyan lassan. Úgy hogy nem sokkal megkaparintása után Windows XP-t raktam rá, mint a többség akinek ez a széria van. Windows 8-t próbáltam ki még a napokban de az egyszerűen inkompatibilis még szinte mindennel, használhatatlan komolyabb munkához. Nem beszélve erről a szar, használhatatlan, "eltabletesedett" megjelenéséről. A legjobb rendszer ezen a Gépen az XP volt. De hát annak meg nemsokára le jár a támogatottsága. Most lenne értelme visszarakni azt? Nem hiszem. Szerintetek mit tegyek? Visszarakjam az XP-t vagy tűrjek a Windows 7-nek?
Operációs rendszer választék:
-Windows XP Professional SP3 32 bit - Eredeti
-Windows Vista összes kiadása 32 bit - Másolt
-Windows 7 összes kiadása 32 bit - Másolt
-Windows 8 Enterprise 32 bit - Másolt (Aktiválható!)
-Bármilyen más Operációs rendszer ami jó a gépre! (Ajánljatok!)
Gép:
Acer Aspire 5315
CPU: Intel Celeron M 530 @ 1.73GHz
RAM: 2GB DDR2
GPU: Intel x3100 - hivatalos driverrel
HDD: 80GB SATA
Optikai meghajtó: 8X DVD-Super Multi double-layer
Az Operációs rendszereknél a kiadást is írjátok le kérlek, például: Windows 7 Home Premium 32bit - Köszi!
Bónusz: Mit jelent az hogy a Windows XP-nek lejár a támogatottsága? Nem adnak ki rá több programot vagy ilyesmi? Hogy kell ezt érteni?
Válaszokat előre is köszönöm! Peace! :)
Kedves kérdező!
A Windows XP már elavult operációs rendszer, ajánlott frissíteni Windows Vistára, 7-re, vagy 8-ra cserélni.
Az XP terméktámogatása megszűnik 2014. április 8-án.
Acer Aspire 5315
CPU: Intel Celeron M 530 @ 1.73GHz
RAM: 2GB DDR2
GPU: Intel x3100 - hivatalos driverrel
HDD: 80GB SATA
Optikai meghajtó: 8X DVD-Super Multi double-layer
------------
Nekem ugyanez a gépem van, csak egy kicsit késöbbi kiadású. Acer Aspire 5725 4GB RAMmal, 1600Mhz 120GB wincseszter.
A Windows Vista Volt eredetileg rajta, most a Windows7 megy rajta. Ja, és 64 Bites.
A tieden a RAM-ot bövíteném, hogy gördülékenyebb legyen.
Csak annyi a baj hogy 2GB a maximum. :-/
Lehet lassan már be kéne ruházni egy új Laptopra de sajnos ilyen jövedelemmel ami nekem van nehéz lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!