Milyen programmal tudnám a mikrofonomat kipróbálni?
A helyzet a következő:
Van nálam egy rádiós mikrofon, minden kellékével együtt, tehát a vevőegységéből a "line out" kábel is megvan (jack), viszont nincs nálam se keverő se erősítő.
Hogyan tudnám kipróbálni a számítógépen, hogy tényleg működik-e? A vevője elvileg jelzi, hogy oké, na de biztosra szeretnék menni és szeretném hallani a hangomat ..
Mit ajánlotok? Ha a "line out" kábelt a számítógép mikrofon bemenetére csatlakoztatom, akkor valamilyen programmal meg tudom hallgatni?
> Ha a "line out" kábelt a számítógép mikrofon bemenetére
> csatlakoztatom, akkor valamilyen programmal meg tudom
> hallgatni?
Tedd fel az Audacity-t, és nyomd meg a felvétel gombot.
(Ne felejtsd el előtte a Windows hangerőszabályzójában a felvétel résznél a mikrofont kiválasztani bemenetként.)
Várj, várj.
Ha line out van a mikrofonon, akkor azt nem a mikrofon bemenetre kell dugni, hanem a line inre.
köszi, hát valamennyire sikerült , csak azt nem értem, hogy ugye ez egy rádiós miki, és a vevőegység hátulján van olyan h "line out" és "mic out" kimenet is van, na és azt csinálja, hogy a "mic out"-nál sokkal erősebben szól mint a "line out"-nál ....
Erre van ötleted, hogy mi a különbség a kettő között?
a mic outot a mic inbe kell bedugni, mert az erősített kimenet.
a line outot meg a line inbe kell bedugni, mert ott nincs jelerősítés.
ezért hallasz hangerőbeli különbséget, mert nem a megfeleő bemenetre dugod a kimenetet.
na de ha jól értelmezem, akkor egy erősítőbe ha bedugom a "line out"-ból a kábelt, akkor nem szabadna semmi különbségnek lenni, igaz? hiszen erre való az erősítő (sztem) ...
A "mic out" esetleg tényleg csakis pl számítógépnek a mirofonbementére való? mert keverőkbe ha bármelyiket bedugom, az úgyis megy utána az erősítőbe ....
Ha nem így van, akkor nem értem :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!