Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Ubuntu linux alatt hogyan...

Ubuntu linux alatt hogyan lehet torrentezni? Mit kell telepíteni és hogyan?

Figyelt kérdés

Először használok linuxot, ezért nem tudom ezeket.

Windows alatt a következő képpen torrenteztem:

Letöltöttem a legujabb Utorrent klienst, és feltelepítettem, és ezzel fel tudtam ismerni a torrenteket.

Ubuntu linux alatt hogyan csináljam, mit és hogyan telepítsek, és valamilyen speciális beállítás kell? Ja, és ugy szeretném letölteni a dolgokat, hogy nem a linuxos ext3 particióra, hanem egy ntfs adat partícióra.

köszönöm a segítségeket

2009. aug. 19. 21:02
 1/9 anonim válasza:
Tölts le egy linuxhoz való torrent klienst
2009. aug. 19. 21:08
 2/9 A kérdező kommentje:
de honnan tudhatom, hogy melyik való linuxhoz?
2009. aug. 19. 21:11
 3/9 anonim ***** válasza:
van rajta alapból 1
2009. aug. 19. 21:14
 4/9 anonim válasza:
ami linuxhoz kell program, azt a linux eleve le is tölti magának
2009. aug. 19. 21:19
 5/9 anonim ***** válasza:

Keressed meg a csomagkezelőd, synaptic-nak hívják.

Abban van kereső, írd be hogy torrent. Biztos vagyok benne, hogy vagy 10 félét ki fog dobni. Bejelölöd, és már telepíti is. Ez a csomagkezelő varázsa ,)

Az ubuntu mountolja automatikusan az ntfs particiókat. Úgyhogy ha mentés helyét kell majd megadni, biztos meg fog jelenni a meghajtód, ha el van nevezve windows alatt, akkor még a nevét is látni fogod.

Mellesleg, az utorrent-et lehet használni linux alatt. A Wine Windows API emulátor kell hozzá (ezzel mellesleg más windowsos programot is fogsz tudni futtatni linux alatt)

Ha érdekel, ugyan így, synaptic-al keressed meg a wine-t, jelöld be. Telepítésnél még egy csomó dolgot kérdez majd, hogy telepíted-e, értelem szerűen igen.

Ha kész, eltallózod magaz az utorrent.exe-hez, jobkatt rá, és futtatás wine segítségével. Így a legegyszerűbb ha kezdő vagy :)

2009. aug. 20. 10:36
 6/9 anonim ***** válasza:

Ami nagyon jó torrent kliens linux alatt az a Ktorrent (én is azt használom).

Emberek nem akarok nagyon kötekedni, de jegyezzétek már meg hogy a WINE nem emulátor (még a neve is: Wine Is Not Emulator), nem emulál semmilyen programot, hanem "elhiteti" hogy Windows szerű környezet alatt fut.

2009. aug. 31. 13:25
 7/9 anonim ***** válasza:
Tényleg, elhitetni sokkal logikusabb vmit, mint egy apit emulálni. de azért h neked is igazad legyen, a windows apijának a linuxra "átírt" verziója, gyakorlatilag, annak hibáival együtt.
2009. szept. 1. 15:46
 8/9 anonim ***** válasza:

Platformfüggetlen torrentkliensek: Transmission, Vuze, rTorrent, ctorrent...

Linuxos a Ktorrent, stb...

van jó sok, a google a barátod...

2009. szept. 1. 16:16
 9/9 anonim válasza:
Wine hq öcskös,vagy opera vagy java kliens elsö az win környezet!
2010. febr. 13. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!