Ubuntu linux alatt hogyan lehet torrentezni? Mit kell telepíteni és hogyan?
Először használok linuxot, ezért nem tudom ezeket.
Windows alatt a következő képpen torrenteztem:
Letöltöttem a legujabb Utorrent klienst, és feltelepítettem, és ezzel fel tudtam ismerni a torrenteket.
Ubuntu linux alatt hogyan csináljam, mit és hogyan telepítsek, és valamilyen speciális beállítás kell? Ja, és ugy szeretném letölteni a dolgokat, hogy nem a linuxos ext3 particióra, hanem egy ntfs adat partícióra.
köszönöm a segítségeket
Keressed meg a csomagkezelőd, synaptic-nak hívják.
Abban van kereső, írd be hogy torrent. Biztos vagyok benne, hogy vagy 10 félét ki fog dobni. Bejelölöd, és már telepíti is. Ez a csomagkezelő varázsa ,)
Az ubuntu mountolja automatikusan az ntfs particiókat. Úgyhogy ha mentés helyét kell majd megadni, biztos meg fog jelenni a meghajtód, ha el van nevezve windows alatt, akkor még a nevét is látni fogod.
Mellesleg, az utorrent-et lehet használni linux alatt. A Wine Windows API emulátor kell hozzá (ezzel mellesleg más windowsos programot is fogsz tudni futtatni linux alatt)
Ha érdekel, ugyan így, synaptic-al keressed meg a wine-t, jelöld be. Telepítésnél még egy csomó dolgot kérdez majd, hogy telepíted-e, értelem szerűen igen.
Ha kész, eltallózod magaz az utorrent.exe-hez, jobkatt rá, és futtatás wine segítségével. Így a legegyszerűbb ha kezdő vagy :)
Ami nagyon jó torrent kliens linux alatt az a Ktorrent (én is azt használom).
Emberek nem akarok nagyon kötekedni, de jegyezzétek már meg hogy a WINE nem emulátor (még a neve is: Wine Is Not Emulator), nem emulál semmilyen programot, hanem "elhiteti" hogy Windows szerű környezet alatt fut.
Platformfüggetlen torrentkliensek: Transmission, Vuze, rTorrent, ctorrent...
Linuxos a Ktorrent, stb...
van jó sok, a google a barátod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!