Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért melegszik fel Acer...

Miért melegszik fel Acer Aspire 5735z típusú laptopom annyira, hogy magától kikapcsol?

Figyelt kérdés

Általában ilyenektől szokott túlmelegedni és magától kikapcsolni a laptopom: - youtube.com-on zenét hallgatok, vagy videót nézek (kb. 10 perc és ennyi elég is).

- vagy valamilyen progi használatától is megtörténik ugyanez. Itt is kb. 10 perc használat elég.

2012. dec. 2. 00:20
 1/8 anonim ***** válasza:
Belül poros, a por szigeteli a hőt így nem tud olyan mértékben eltávozni amilyen mértékben kellene, azaz túlmelegszik. Takarítás ajánlott!
2012. dec. 2. 00:29
 2/8 A kérdező kommentje:

Kitakarítottam mégis túlmelegszik.

Mi okozhatja még ezt a problémát?

2012. dec. 2. 21:13
 3/8 A kérdező kommentje:
Informatikusnak kell kitakarítani, hogy ne melegedjen túl, és ne kapcsoljon ki??
2012. dec. 4. 11:38
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha a szétszedés és összerakás valamint a processzor újrapasztázása -hogy a főbbeket említsem- gondot okoz, akkor érdemes hozzáértőre bízni. Nézted a hőfokokat? Biztos a túlmelegedés a baj?
2012. dec. 4. 15:40
 5/8 A kérdező kommentje:
Elvittem egy olyan személyhez, kb. 1,5 hónapja, aki állítólag informatikai egyetemre jár, újra pasztázta, meg kitakarította, meg nem tudom, hogy mit csinált még vele, de most utóbb is, kb. 3 hete, ismét elvittem hozzá a gépet, ott volt nála 1 napig, és azt mondta, hogy nem ért rá megnézni a gépet, majd hívjam fel telefonon hétvégén, s ha otthon lesz, és ráér, akkor megnézi a gépet.
2012. dec. 5. 11:57
 6/8 A kérdező kommentje:

Nem értem ezt a kérdést: Biztos a túlmelegedés a baj?

Hiszen túlmelegszik a gépem.

Milyen hőfokokat kellene megnéznem? És hogyan?

2012. dec. 5. 12:02
 7/8 anonim ***** válasza:

Honnan tudod, hogy túlmelegszik? Meg sem nézted hány fokos a processzor, alaplap, merevlemez stb?

Úgy tudod megnézni, hogy letöltöd mondjuk ezt: ftp://ftp.cpuid.com/hwmonitor/hwmonitor_1.21-32bit.zip

Kicsomagolod, futtatod (nem kell telepíteni), majd az ott lévő hőfokértékeket bemásolod ide, vagy csinálsz róla képernyőképet és feltöltöd valahová, majd belinkeled ide.

2012. dec. 5. 12:33
 8/8 A kérdező kommentje:

Mégis csak túlmelegedés okozta a laptopom automatikus kikapcsolódását. Ez volt az oka: Ki kellett takarítani a portól valami rácsszerű dolgot a gépemben, amit a hűtő ventilátor hűt. Haverom tisztította ki, aki info egyetemre jár, most itthon volt az ünnepekben, s felvittem hozzá, azt mondta, hogy nincs semmi baja a gépnek, csak ki kellett takarítani, mivel ez okozta a túlmelegedést.

Most már jó a gépem, nincs semmi gond vele, de mondta, hogy legalább fél évenként ki kell takarítani a portól.

Boldog újévet neked és szeretteidnek!!!

2013. jan. 2. 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!