Elfutna-e a laptopomon a Windows 7?
Van egy Toshiba Satellite L300 típusú laptopom.
Így nézne ki a rendszere:
Processzor: Intel Core 2 Duo T3200 2,00 GHz 1 MB cache 667 MHz FSB
Memória: 2 GB Samsung DDR2-800 CL6-6-6-18
Chipset: Intel GL40
Videokártya: Intel GMA X4500MHD
Hangkártya: Realtek ALC268 HD Audio
Merevlemez: Toshiba MK1652GSX (160 GB, 8MB cache, 5400 rpm, SATA-II)
Erre szeretném telepíteni a Windows 7 professionalt. Kérdésem lenne, hogy elfutna-e rajta? Ha, igen akkor mennyire jól? És hogy k.b. lassú lenne-e?
> Elfutna-e a laptopomon a Windows 7?
Igen. Valamivel lomhább, nehézkesebb lenne mint az XP, de működne.
> Videokártya: Intel GMA X4500MHD
Ez nem tudom hogy WDDM kompatibilis-e, nézz utána.
Ha nem kompatibilis, akkor nem fog futni rajta az Aero.
Persze ha nincs igényed átlátszó ablakokra, meg a többi földművesvakításra, akkor ez nem probléma, tökéletesen használható a rendszer a "régimódi" GUI-val is.
> Erre szeretném telepíteni a Windows 7 professionalt.
Megkérdezhetem hogy miért?
> Mert, az xp egész elavult... :/
Konkrétan mi az, ami hiányzik? Mi az a funkció amire szükséged van? Mi az amit XP-vel nem tudsz megtenni, csak Windows7-el?
Én jelenleg is XP-t használok, és egyszerűen nincs semmi racionális okom arra, hogy Windows7-re váltsak. Tudok filmet nézni/szerkeszteni, zenét hallgatni/szerkeszteni, képeket megjeleníteni/szerkeszteni, szöveget szerkeszteni, táblázatot szerkeszteni, adatbázist készíteni, weblapot készíteni, webet böngészni, emailezni, torrentezni. Mindent, amit akarok, meg tudok csinálni XP-vel. Sok esetben jóval egyszerűbben, könnyebben, gyorsabban, mint Windows7-el!
> én is el tudom dönteni, hogy milyen operációs rendszert használjak
A te géped, azt telepítesz rá amit csak szeretnél.
Én csak annyit kérdeztem, hogy mitől "korszerűbb", miért jobb szerinted a Win7 az XP-nél, mi az amit XP-n nem lehet megcsinálni, csak Win7-en?
> nem pedig azért, hogy megtudjam, hogy mikre vagy képes.!!!!
Nem az a lényeg, hogy mikre vagyok képes, hanem hogy mindezt meg tudom csinálni XP-n is, és nem értem hogy milyen előnnyel járna ha Win7-et használnék. Számodra milyen előnnyel jár?
Mert, az xp egész elavult... :/
-----------
Errél jut eszembe. Én sem tudok dolgoktól olyan könnyen megszabadulni, talán azért, mert a cuccok, amikor megveszi az ember, elég drágák. Mivel nem ajándékba kaptam öket, hanem nekem kellett megdolgozni érte.
Nos nekem megvan még az 1992-ben vett elsö Computerem is, Windows 3.1-el. 8 Mhz ! (Turbó 40 Mhz) 4 MB Memoria és hasonló apróságok...(CD lejátszó nélkül 14" Képernyövel, Tastaturral, egérrel 2400 Márkába került.) Egyszerüen nincs szívem hozzá hogy kidobjam. Aztán jöttek az újabb windowsok, mindegyiket egy új géppel vettem. Win95;Win98; Millenium; XP; Vista; Win7; Csak az utolsóra tettem fel a Win8-at, mert ezt a gépet tavaly karácsonyra vettem.
Az asszony XP-t használ, a fiam meg a Vistát, minegyik müxik rendesen. Szép hétvégét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!