Ma kezdtem el Linuxot használni (12.10) és nem tudom hogy hogyan telepítsem fel a laptopomba integrált webkamerát. Hogyan csináljam?
Típusa: MSI CX600-XHU
a telepítőlemezén nincs linuxos driver
Telepítsd szoftverközpontból a Cheese (magyarul úgy tudom Csíz a neve) webkamera kezelőt, vagy parancssorba a következőt írd be:
sudo apt-get install cheese
A sudo átmeneti rendszergazdai jogokat ad, ami kell az apt-get-nek, ami csomagkezelő. Az install a művelete a cheese meg a csomag neve. Eltávolításhoz install helyett remove kell.
köszönöm, a második válaszoló tanácsát kipróbálom :)
egyébként egyetemen linux szerverek kezelését tanulom parancssorból de hiába kérdeztem az előadóimat, egyik se tudott rá válaszolni hogy mit kellene telepítenem ilyen helyzetbe...
Írd be a parancssorba, hogy "lsusb".
Ki fog listázni egy rakás eszközt, mindegyiknek van egy ID-kódja, vmi ilyesmi formátumbam: 1234:5678
Szóval 2*4 karakter, közte kettőspont.
Próbáld meg a listában azonosítani, hogy melyik a webkamera, és az ID ismeretében irány a google.com
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!