Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Windows 8 x64-re nem tudom...

Windows 8 x64-re nem tudom feltelepíteni a hangvezérlő driverét (Realtek 660/861). Mit tehetek?

Figyelt kérdés

Mint ahogy Windows 7 alatt, telepítés után itt sem volt jó a driver. Viszont Windows 7 x86 és x64 alatt probléma mentesen tudtam feltelepíteni a driverét.

Windows 8-ra nem megy fel a Realtek oldaláról letöltött, Windows 8 x64 kompatibilis driver. És a feladatkezelőben két "High Definition Audio hangeszköz" is van, egyik talán a videokártyáé (HDMI).

A gond, hogy a Realtek telepítő a végén hibaüzenetet dob ki és megszakad a telepítés. [link]

Régi telepítővel is próbáltam, ugyanaz a hibaüzenet. A hibakóddal pedig nem mentem semmire sajnos. Intel chipsetes alaplapomban, szóval feltettem a chipset drivert, nem tudom így sem feltenni a driverét. Eszközkezelőből is próbáltam manuálisan, de semmi.

Egyébként egy "sárga felkiáltójeles" eszköz sincs, mondjuk Win 7 alatt is rendben jelezte a hang drivert, mégis fel kellett tenni a hozzávalót.

2012. nov. 14. 21:59
 1/2 oOGaborOo válasza:
Ugyanez a problémám, de nekem engedi feltelepíteni a realtek drivert, de így se változik semmi. Én már a BIOS-ban le is tiltottam a HDMI-t, de így meg azt írja, hogy nincs telepített eszköz, ez után felraktam még vagy 10 féle drivert, de semmi. Ha sikerült megoldani a problémát, kérlek írj!
2013. márc. 27. 17:52
 2/2 A kérdező kommentje:

Már megoldottam korábban. Érdekes volt, de pont úgy kellett (volna) felmennie, mint Windows 7 alatt. És tényleg kompatibilis a driver, de NINCS ALÁÍRVA! És a Windows 8 az aláíratlan drivereket nem engedi feltenni. Sajna, mivel visszaáltam Windows 7-re, nem tudom, már hogy kell engedélyezni, de itt le van írva elvileg. Az engedélyezés után rákérdezett telepítés közben, hogy akarom-e telepíteni (pont mint W7 esetén), felment, és rögtön jó is lett!

[link]

2013. márc. 30. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!